Teetkö istumatyötä? Suositukset kehottavat seisomaan ainakin 2 tuntia päivässä

Työpäivän aikana olisi ohjeiden mukaan suositeltava seistä ainakin kaksi tuntia oman terveytensä hyväksi.

Toimistotyöntekijöitä suositellaan seisomaan ainakin kaksi tuntia päivässä ja myöhemmin nostamaan tuntimäärä neljään. Kansainvälinen paneeli on antanut suosituksensa, koska monet toimistotyöntekijät voivat käyttää työpäivästään jopa 75 prosenttia istuen, mikä voi johtaa vakaviin terveysongelmiin.

British Journal of Sports Medicinessä julkaistut ohjeet huomauttavat, että puolet päivittäisestä istumisesta on pitkittynyttä, jatkuvaa istumista, mikä ei lupaa hyvää: tutkijat ovat selvittäneet, että eniten istuvat sairastuvat usein seisovia kollegoitaan kaksi kertaa todennäköisemmin sydän- ja verisuonisairauksiin sekä tyypin II diabetekseen ja heillä on 17 prosenttia korkeampi riski menehtyä syöpään.

Suuntaviivat puhuvat säädettävien työpöytien ja säännöllisten kävelytaukojen puolesta sekä kehottavat tekemään tietyt toimet seisten. Asiantuntija Gavin Bradleyn mukaan työntekijät ovat jopa tehokkaampia, kun tekevät tiettyjä tehtäviä seisten, kuten tarkistavat sähköpostinsa.

Uusissa ohjeistuksissa kuitenkin muistutetaan, ettei työntekijöiden kannata myös seistä yhdessä, samassa asennossa liian kauan, vaan vaihtaa sitä sännöllisesti.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.