Maidosta saadaan paljon terveyshyötyjä, mutta oletko koskaan kuullut kultaisesta maidosta?

Tätä herkkua voi tehdä helposti itse ja se on tunnettu The List -sivuston mukaan esimerkiksi siitä, että lievittää stressiä. Jo se yksistään on hyvä syy juoda sitä, mutta se ei ole suinkaan ainoa hyöty, jonka sitä juomalla saat.

Kultainen maito tekee hyvää sekä sielulle että ruumiille. Stressin vähentämisen lisäksi se myös vähentää kehossa olevia tulehduksia, parantaa ruuansulatusta ja lievittää kipuja. Näiden perusteella voisi jo luulla olevan kyse jostakin lääkkeestä, mutta suurin osa tähän terveyspommiin tarvittavista aineksista löytyvät lähes jokaisen keittiöstä.

Näin teet itse kultaista maitoa

Kuten jo nimikin kertoo, löytyy tästä terveyspommista maitoa. Se voi olla kuumaa tai kylmää. Sen sekaan laitetaan kurkumajauhetta, joka terveyshyötyjen lisäksi antaa juomalle sen kultaisen värin. Sekaan laitetaan myös muita aineksia, joita ovat esimerkiksi mustapippuri, inkivääri ja kaneli. Sekaan voi laittaa myös ashwagandha- sekä tummaa kaakaojauhetta, jotka lisäävät entisestään juoman stressiä lieventäviä ominaisuuksia.

Mustapippuria laitetaan sekaan sen takia, koska se auttaa kehoa imemään helpommin kurkuman tärkeimmät ainesosat. Siksi sitä kannattaa ainakin lisätä juomaan kurkuman lisäksi. Eli maito, kurkuma ja mustapippuri jo riittävät, mutta kaikki muut esitellyt ainekset tekevät juomasta entistä terveellisemmän.

Kurkuma on tässä se, joka mustapippurin avulla antaa monia terveyshyötyjä. Tässä ei ole vielä mainittu niistä lähellekään jokaista. Se voi esimerkiksi alentaa verensokeria sekä suojata sydänsairauksilta. Se myös suojaa viruksilta sekä vähentää niveltulehduksia sekä muita tulehduksia. Se voi myös parantaa muistia, joten tässä on jo varmasti tuotu esille niin monta terveyshyötyä, että on aika tehdä oma kultainen maitoseos.

Lähde: The List