Halutko tehdä aamuistasi paremman osan päivääsi? Tehtävälistasta voi olla apua!

Sängyn lämpö ja petivaatteiden pehmeys voi tehdä heräämisestä toisinaan lähes mahdotonta. Sängyssä venytyt hetket voivat kuitenkin aiheuttaa kiirettä tai saada sinut jopa olemaan myöhässä, mikä vain lisää stressiä muutenkin tympeään aamuun.

Aamuista voikin koettaa tehdä parempia ja helpompia. Tässä voi toimia apuna alle muodostettu tehtävälista, jota voit muokkata somiin tarpeisiisi sopivaksi.

1. Valitse vaatteet edeltävänä iltana: Näin säästät aikaa aamulla, ja voit valita jopa vara-asun siltä varalta, jos aamulla on eri fiilis vaatetuksen suhteen.

2. Valmistele kahvinkeitin: Jos kahvinkeittimessäsi on ajastin, ajasta se keittämään kahvit sinulle valmiiksi tai lataa se valmiiksi, jotta herättyäsi ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa keitin päälle.

3. Herää aiemmin: Laita kello soimaan 15 minuuttia aiemmin kuin mihin olet tottunut ja laita herätyskello (tai mikä ikinä herätyksenäsi toimiikaan) kätesi ulottumattomiin, jotta sinun on pakko nousta ylös etkä ala vain torkuttaa.

4. Siirry valoon: Auringonvalo on paras motivaattori heräämiseen, mutta pimeinä aamuina valojen laittaminen päälle auttaa aivojasikin virkoamaan. Samalla, kun laitat valoja, kerää myös likapyykkiä matkalla ja laita ne pyykkikoriin.

5. Juo vettä: Veden juominen heti aamulla on hyvä tapa herätellä kroppaa. Avaa verhot ja siisti paikkoja samalla, kun siemailet vettä.

6. Tee 10 minuuttia cardiotreeniä: Tutkimukset ovat osoittaneet aamuisten cardiotreenien laittavan aineenvaihduntaan uutta virtaa ja samalla antaen sinulle nopeasti lisää energiaa.

7. Valmistaudu: Tee normaalit aamurutiinisi ja laittautumisesi. Jos kuitenkin huomaat, että tähän kohtaan kuluu liikaa aikaa, on ehkä aika tehdä muutoksia ja vähentää aikaa peilin edessä.

8. Aseta itsellesi yksi tavoite: Pysähdy ja pohdi päivän ajalle yksi tavoite. Se voi olla mitä tahansa, kuten projektin saaminen loppuun tai pahasta tavasta luopuminen. Kirjoita tavoite ylös ja kun olet saanut sen tehtyä, merkitse se tehdyksi. Saat siitä lisää hyvää oloa itsellesi ja se voi jopa motivoida kokeilemaan uusia asioita.

9. Syö aamiainen: Aamupala on tärkeä osa päivää ja sen syömiseksi on monia, myös nopeita tapoja. Jos et ehdi kotona syödä, nappaa työ- tai koulumatkalta jotain. Jos syöt kotona, muista huuhtaista astiat aamiaisen jälkeen ja laittaa astianpesukoneeseen tai tiskialtaaseen odottamaan pesua.

10. Lähde ajoissa: Pyri lähtemään viisi minuuttia aiemmin kuin normaalisti lähdet, jotta aamusi voisi olla stressittömämpi. Rauhallisempi matka esimerkiksi töihin voi saada sinut olemaan rauhallisempi loppupäivän ajan. Ennen lähtöä varmista, että olet sammuttanut kaikki laitteet ja valot.

Lähde: Popsugar