Jokaisen naisen päähän alkaa ilmestyä jossain vaiheessa elämää harmaita hiuksia.

Alussa harmaita hiuksia voi ilmestyä vain sinne tänne, jolloin niitä voi helposti nyppiä pois. Sitä ei kuitenkaan kannattaisi tehdä. Syy ei ole esimerkiksi se, että yhden harmaan haituvan nyppiminen lisäisi harmaiden hiuksien esiintymistä. Samaan kohtaan ei tule kasvamaan niitä lisää sen takia, että nypit yhden pois.

Jos yhden harmaan hiuksen nyppiminen lisäisiä harmaiden hiusten kasvamista, sehän voisi olla apukeino heille, joilla kasvaa hiuksia liian vähän. Se ei ole kuitenkaan valitettavasti totta. Se sen sijaan vähentää hiusten määrää.

Jos nyppii päästä pois hiuksen, joka on vasta kasvuvaiheessa, ei sen tilalle kasva uutta. Hiuksen kasvusykli kestää noin kolme kuukautta ja nyppimällä yhden on lyhentänyt yhden hiuksen elinaikaa.

Noin 20 vuoden ikävuoden jälkeen hiukset kasvavat takaisin hieman ohuempana ja pysyvät paikoillaan hieman lyhyemmän ajan.

On myös toinen syy, miksi harmaata hiusta ei kannata nyppiä pois. Nytkimällä hiuksia voi aiheuttaa hiuksen karvatuppeen ongelmia, joka voi aiheuttaa tulehduksen tai jopa kaljuuntumista.

Jos et pidä harmaista hiuksista, älä nypi niitä pois, vaan värjää hiuksesi!

Lähde: Huffpost