Väsyttääkö sinua, kun ulkona sataa?

Se on hyvin yleistä, että tuntee itsensä sadesäällä väsyneeksi. Jotkut hyödyntävät tätä ja kuuntelevat illalla sängyssä sateen ropinaa, joka saa heidät nukahtamaa paremmin.

Sade synnyttää ääntä, joka muistuttaa ääntä, jota kutsutaan vaaleanpunaiseksi kohinaksi. Vaaleanpunainen kohina on sekoitus eri taajuuksista, joita ihmiset kuulevat. Koska energia jakaantuu näissä taajuuksissa eri tavalla, kohinan kuuntelu on tehokas keino nukahtamiseen.

Sade, kahisevat lehdet, tuuli ja jopa oman sydämen lyönnit tuottavat ääniä, joita löytyy vaaleanpunaisesta kohinasta.

On myös kolme tieteen selittämää muuta syytä, miksi sateella väsyttää

Tutkimuksessa on saatu selville, että kun sateen ääniä tulee ihmisten aivoihin, aivot alkavat rentoutua alitajuntaisesti ja tuottavat samalla alfa-aaltoja, jotka liittyvät myös aivojen siihen tilaan, kun nukutaan.

On myös toinen hyvä syy sille, miksi sateella väsyttää. Se johtuu valon puutteesta. Aurinko ei paista sateella tai ainakaan täydeltä taivaalta. Kun on puutetta auringonvalosta, keho tuottaa enemmän melatoniinia ja vähemmän serotoniinia, jolloin olo alkaa tuntumaan väsyneeltä.

Kolmaskin syy voi selittää sen miksi sateella väsyttää. Se liittyy hapen määrään. Ilman happipitoisuus laskee sateella ja niin myös ilmanpaine, jotka tekevät olon väsyneeksi. Näiden lasku johtuu siitä, koska ilmassa on enemmän vesihöyryä.

Koska myös ilmankosteus kasvaa sateella, sekin väsyttää, joten neljäskin syy sadeväsymykselle löytyy. Kun ilmankosteus on korkea, pitää kehon tehdä hengittäessä enemmän työtä, joten keho väsyy.

Lähde: Actionnews