Tämä luonnon terveyspommi löytyy takuulla sinunkin keittiöstäsi. Saatat yllättyä sen monista hyvistä vaikutuksista terveyteesi.

Banaani on yksi maailman suosituimmista ja yleisimmistä hedelmistä. Hedelmässä on myös valtava määrä terveysvaikutuksia, joista kuitenkaan moni ei ole tietoinen. Jos syöt banaania vain harvoin, nyt on hyvä hetki lisätä banaani päivittäiseen ruokavalioosi! Banaania syömällä voit vaikuttaa moniin eri terveysongelmiin. Lue, mihin kaikkeen tämä hedelmä pystyy!


 1. Verenpaine
  Banaani on erinomainen ruoka laskemaan verenpainetta. Tässä hedelmässä on runsaasti kaliumia, ja se voi auttaa laskemaan kohonnutta verenpainetta sekä vähentämään sydän- ja verisuonijärjestelmän kokemaa rasitusta. Jos siis haluat, että verenpaineesi pysyy hyvänä, syö banaani päivässä!

 2. Astma
  Banaani on myös erinomainen apu, jos kärsit astmasta. Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan banaani estää hengityksen vinkumista astmaa sairastavilla lapsilla. Miten ihmeessä tämä on mahdollista?
  Vastaus on banaanin sisältämissä antioksidanteissa ja potassiumissa, jotka voivat auttaa vähentämään astmaa.

 3. Suuri kuitupitoisuus
  Banaanissa on valtava määrä kuituja ja hedelmä on siten erinomainen apu vatsaongelmiin. Keltaisessa ihmehedelmässä on sekä liukenevia että liukenemattomia kuituja.
  Liukenevat kuidut hidastavat ruuansulatusta ja antavat sinulle kylläisyyden tunteen pidemmäksi ajaksi. Tämän vuoksi banaani onkin erinomainen lisä aamiaiseen. Jos haluat startata aamun hyvin, banaani on ykkösvaihtoehtosi!

 4. Paljon C-vitamiinia
  C-vitamiiniin yhdistetään yleensä appelsiinit ja samalla unohdetaan, että tätä vitamiinia on tarjolla runsain määrin myös banaaneissa. Yhdessä keskikokoisessa banaanissa on koko päivän C-vitamiinin tarpeesi!

C-vitamiinin avulla
• kehoosi imeytyy paremmin rautaa
• kehosi tuottaa enemmän kollageenia
• aivosi voivat paremmin
• kehosi suojautuu paremmin solu- ja kudosvaurioilta

 1. Tekee hyvää ihollesi
  Syömällä yhden keskikokoisen banaanin päivässä saat tarpeeksi mangaania, jonka avulla kehosi tuottaa kollageenia sekä suojelee ihoasi ja muita soluja vapaiden radikaalien aiheuttamalta tuholta.

Lisäksi banaani on loistava valinta, jos tarvitset energiaa nopeasti. Banaanit ovat täynnä luonnollista sokeria, eikä niissä ole lainkaan kolesterolia. Hedelmä onkin aamiaisen lisäksi loistava valinta myös välipalaksi tai urheilua edeltäväksi tai urheilun jälkeiseksi energiatankkaukseksi.

Lisää siis banaani heti päivittäiseen ruokavalioosi ja pääset heti nauttimaan sen terveyshyödyistä!

Lähde: Celebs Pulse