Onko sinullekin aina kerrottu, että sinun tulisi tehdä näin, että laihdut? Tämän vinkin voit sittenkin unohtaa!

Jos olet joskus yrittänyt pudottaa painoa, olet varmaankin kuullut sata erilaista neuvoa ja hyvää tarkoittavaa ohjetta, joiden on ollut tarkoitus auttaa sinua laihtumaan.

Sinulle on varmaankin kerrottu millaista ruokaa kannattaa syödä ja millaista ei, kuinka paljon saisit syödä, ja todennäköisesti myös, mihin kellonaikaan kannattaa syödä ja kuinka paljon.

Erään todella yleisen ja suositun neuvon onkin nyt kuitenkin osoitettu olevan täysi myytti. Ehkäpä sinullekin on aina kerrottu näin, mutta nyt tutkijat ovatkin kumonneet kyseisen neuvon hyödyt.

Olet varmasti kuullut sanottavan, että aamiainen on päivän tärkein ateria, ja että aamulla pitäisi syödä runsas aamiainen, kun taas illalla pitäisi syödä huomattavasti kevyemmin. Ohjeen mukaan aikaisin päivällä syöty ruoka auttaa painon pudotuksessa, kun taas illalla syöty ruoka lihottaa ja estää laihtumista.

Tutkijat tutkivat ryhmää naisia ja miehiä, ja heidän syömistään. Ryhmä jaettiin kahteen osaan, joista toinen söi suurimman osan kaloreistaan aamiaisella, ja toinen illallisella. Puolessa välissä tutkimusta ryhmien ruokailuajat vaihdettiin keskenään toisin päin, ja aiemmin aamulla enemmän syönyt ryhmä söikin nyt enemmän illallisella.

Tulokset osoittivat, että keho polttaa kaloreita aivan samalla tavalla, söitpä sitten enemmän aamulla tai illalla.

Jos olet siis pelännyt tähän asti syöväsi liikaa iltaisin, voi tämä tutkimustulos tuoda sinulle mielenrauhaa.

Jos syöt siis mieluummin illalla päivän pääaterian, se on tämän tutkimuksen valossa aivan ok!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun