Tätä sanaa tulisi jokaisen parisuhteessa olevan välttää! Olisitko osannut arvata?

Kommunikaatio on avain hyvään parisuhteeseen ja on tärkeää, että kumppanit pystyvät puhumaan asioista avoimesti keskenään. Tiesit jo varmaan, että on sanoja, joita ei tulisi kumppanin kanssa käyttää. Esimerkiksi erota puhuminen uhkailumielessä on ehdottomasti kiellettyjen asioiden listalla. Mutta tiesitkö, että on eräs aivan tavallinen sana, jota jokainen käyttää säännöllisesi arjessaan, mutta jota parisuhteessa ei pitäisi käyttää, kun puhutaan kumppanille?

Tässä sanassa ei itsessään ole mitään pahaa, mutta jos käytät sitä, kun puhut kumppanillesi, voi sana jäytää suhdettanne pahasti.

Asiantuntijoiden mukaan tämä sana on ”pitäisi”.

Jos käytät usein sanaa ”pitäisi”, voi kumppanisi tuntea, että sinulla on häntä kohtaan täysin epäreiluja odotuksia ja tuomitset hänet herkästi. Näin viestität, että kumppanisi ei riitä sinulle sellaisena kuin hän on, vaan että hänen pitäisi käyttäytyä tietyllä tavalla. Sanan käyttö voi saada kumppanisi myös tuntemaan, että et kunnioita ja arvosta häntä. Lisäksi hän saattaa tuntea, että sinä yrität kontrolloida häntä.

Jos sinulta on siis taas pääsemässä suustasi tuo kielletty sana, mieti hetki, ennen kuin puhut! Mieti, millä muulla ja paremmalla tavalla voisit ilmaista asian, ja suhteesi kiittää!

Kuulostiko tutulta? Ota neuvot talteen ja jaa artikkeli myös seurusteleville ystävillesi!

Lähde: Best Life