Jos syöt tätä ruokaa, saattaa se voimistaa hiustenlähtöä, kun vanhenet

Hiustenlähtö on ilmiö, joka ikävä kyllä kuuluu usein vanhenemiseen, myös meillä naisilla. Vaikka ongelma onkin yleisempi miehillä, voi hiustenlähtö olla naisille henkisesti hyvin raskasta, sillä identiteettimme rakentuu hyvin pitkälti siihen, miten näemme itsemme, ja hiuksemme vaikuttavat tähän paljon.

Arviolta noin puolet yli 40-vuotiasta naisista kärsii jonkinasteisesta hiustenlähdöstä. On monia hiustenlähtöön vaikuttavia asioita, joille emme valitettavasti mahda juurikaan, kuten hormonitoimintamme ja geenimme.

On kuitenkin eräs merkittävä asia, minkä avulla voimme vaikuttaa hiustenlähtöön: ruokavaliomme. Sillä on nimittäin suuresti merkitystä hiustemme kannalta, millaista ravintoa syömme. Erityisesti eräänlainen ravinto on nostettu esille sen vuoksi, että se on hiuksillemme erityisen haitallista.

Kyseessä on rasvainen ruoka. Tiedämme, että rasvainen ruoka on epäterveellistä kehollemme, mutta sitä se on myös hiuksillemme. Erityisesti prosessoittu ja uppopaistettu ruoka voi pahentaa hiustenlähtöä. Terveelliset rasvat, joita saamme esimerkiksi avokadoista, lohesta ja pähkinöistä, saavat toki mielellään jäädä ruokalistalle.

Rasvainen ruoka voi viedä hiustesi kasvukierron pois raiteiltaan, ja sen syynä hiuksesi alkavat ohentua. Monesti tämä saattaa tosin ilmetä vasta, kun meille karttuu lisää ikää.

Jos haluat tehdä hiuksillesi syömällä hyvää, kannattaa syödä paljon vähärasvaista lihaa kuten kanaa ja kalaa, papuja sekä monipuolisesti vihanneksia. Pyri sen sijaan välttelemään ruokia, jotka sisältävät paljon tyydyttynyttä rasvaa, ja hiuksesi kyllä kiittävät, kun vanhenet!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Tim Mossholder, Unsplash