Tutkimuksella maailman rumimmaksi valittu väri voi tupakka-askeissa käytettynä vähentää tupakan myyntiä.

Pantone nimeää joka vuosi vuoden värit, jotka tänä vuonna ovat Rose Quartz ja Serenity. Vastaavasti nyt on myös valittu maailman rumin väri.

Tutkimalla mitkä värit aiheuttavat eniten negatiivisia reaktioita ihmisissä, on kyseenalainen kunnia mennyt Pantone 448C:lle. Metron mukaan yös opaque couché -nimellä tunnettu väri on ruskehtava, jota on kuvailtu muun muassa tervan, lian ja kuoleman väriseksi.

Vaikka väri on todettu maailman rumimmaksi, voi sillä olla positiivinen vaikutus hyvinvointiin; tutkijat uskovat, että 448C voi olla avainasemassa vähentämään tupakan myyntiä.

Vuonna 2012 Gfk Bluemoonin tutkijat saivat tehtävän Australian hallitukselta suunnitella uusi tupakka-aski, joka ei innosta ihmisiä ostamaan tupakkaa. Tämän myötä tutkijat selvittivät epämiellyttävimmän värin, jota sitten käyttää askeissa.

Metron mukaan yli tuhat tupakoitsijaa osallistui kolmen kuukauden aikana seitsemään tutkimukseen, joilla pyrittiin määrittelemään rumin väri ja Pantone 448C osoittautui ihmisten mielestä rumimmaksi. Muut värit, jotka eivät miellyttäneet tupakoitsijoita, olivat muun muassa limenvihreä, beige, valkoinen, sinapinkeltainen ja tummanharmaa.

Nykyisin Australiassa rumaa väriä käytetään tupakka-askeissa. Sen osoitettua varhaista menestystä tupakan myynnin laskussa, ovat myös Iso-Britannia, Irlanti ja Ranska kehitelleet yksinkertaisemmat tupakka-askit, joissa käytetään juurikin Pantone 448C -väriä.

Mitä mieltä sinä olet maailman rumimmasta väristä? Kommentoi alla!

Lähde: Metro