Värillä on väliä!

Hiusten väriin liittyy paljon erilaisia mielipiteitä, uskomuksia ja lentäviä lauseita. Olet varmasti kuullut sanottavan vaaleahiuksisista, että ”blondeilla on aina hauskempaa”, ja että ”herrasmiehet pitävät vaaleaveriköistä”, ja punatukkaisiin viittaavan ”mitä ruosteisempi katto, sitä kosteampi kellari”.

Erityisesti blondeilla ja punapäisillä naisilla onkin seksikkäiden naisten maine miesten keskuudessa. Pitääkö tämä sitten oikeasti paikkansa?

Muutama vuosi takaperin tutkijat kuitenkin totesivat tutkimustuloksiensa perusteella, että kaikkein viehättävimpinä pidetään brunetteja, niin naisia kuin miehiäkin. Miehistä 67 % suosi ruskeatukkaisia naisia, kun taas naisista jopa 71 % valitsi suosikikseen ruskeatukkaisia miehiä.

Seuraavaksi viehättävimpänä hiusten värinä pidettiin vaaleahiuksisia, kun taas punapäät olivat viimeisellä sijalla, kun sekä miehistä että naisista vain 6 % sanoi pitävänsä eniten punapäistä.

Tutkimustuloksia selittää varmaankin se, että ruskeahiuksisuus yhdistetään usein positiivisiin luonteenpiirteisiin. Esimerkiksi ruskeahiuksisia naisia pidetään usein älykkäinä, itsenäisinä, kyvykkäinä ja riippumattomina. Mielenkiintoista on se, että koehenkilöiden mielestä sillä ei ollut mitään väliä, oliko henkilö oikeasti ruskeahiuksinen, vai oliko väri peräisin kampaamontuolista.

Jos satut olemaan ruskeahiuksinen, on sinulla muita parempi tilanne deittimarkkinoilla! Onnittelut! Ja muista, että ruskeahiuksiseksi on helppo tulla, vaikka et vielä sitä olisi.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Averie Woodard, Unsplash