Sisustustavaratalojätti Ikea teetti maailmanlaajuisen tutkimuksen ihmisten aamurutiineista ja niihin liittyvistä haasteista. Tutkimustulosten avulla se kehitti uuden tuotteen, jonka tarkoitus on helpottaa aamuja Helsingistä Hongkongiin.

Tämänkaltaisen tuotteen tuominen markkinoille on järkevää yhtiölle, jonka toimintaperiaate on myydä maailmanlaajuisesti isolla volyymilla tuotteitaan mahdollisimman edullisesti. Onnistuakseen tässä, yhtiön tulee kehittää tuotteita, jotka menevät kaupaksi missä maassa tahansa.

Yhtiö teetti aamurutiineja koskevan tutkimuksen 8 292 ihmiselle kahdeksassa isossa kaupungissa ympäri maailman. Tutkimuksessa kävi ilmi, että New Yorkissa asuvat käyttävät eniten aikaa laittautumiseen, kun taas Shanghaissa tähän käytetään vähiten aikaa. Tukholmalaiset tuntevat olonsa kaikkein itsevarmimmiksi ulkonäkönsä suhteen.

Jotkut asiat kuitenkin ovat universaaleja: Naiset ympäri maailman käyttävät aamuisin miehiä enemmän aikaa asukokonaisuuksien valintaan ja se saattaa olla yllättävän stressaavaa.

Ammattikielellä tätä voidaan kutsua kipupisteeksi, eli asiaksi, johon fiksut suunnittelijat haluavat luoda helpotuksen.

Lopputuloksena syntyi Knapper, jalallaan seisova kokovartalopeili, jonka taustalla on vaaterekki. Rekkiin saa ripustettua myös korut ja muut asusteet. Knapperin on tarkoitus helpottaa kokoamaan edellisenä iltana seuraavan päivän asukokonaisuus valmiiksi odottamaan aamua, jolloin aamutoimetkin sujuvat stressittömämmin ja nopeammin. Jälleen ratkaisu ongelmaan, jollaista emme edes tienneet meillä olevan.

Lähde: Business Insider