Taitelijan optisen illuusion keräämät katsojamäärät puhuvat sen puolesta, kuinka samaistuttava teos on.

Taitelija Jody Steel julkaisi Facebook-sivullaan lyhyen timelapse-videon, jolla hän toteuttaa optisen illuusion käyttäen piirrosalustana omaa vatsaansa. 8. maaliskuuta julkaistu video on osoittautunut hurjan suosituksi ja sitä on katsottu tätä kirjoittaessa yli 93 miljoonaa kertaa.

Body Image -nimen (kehonkuva) saaneen videoteoksen suosio ei ole yllätys, sillä pysäyttävä video ottaa kantaa ”täydellisen” vartalon tavoitteluun. Timelapse-videolla Steel piirtääkin vatsansa tiukan köyden rutistamaksi – kuin se olisi solmussa.

”On ollut hetkiä, kun olen katsonut peiliin ja toivonut täydellistä vartaloa. Vaikka kuinka kävin salilla tai söin vähän hiilareita ja skeria, en nähnyt sitä, mitä kuvittelin täydelliseksi”, Steel kirjoittaa videon alla kommenteissa.

”Kun ymmärsin, että luonnostaan minulla ei ole kokispullo-vartaloa tai pitkiä, hoikkia jalkoja, aloin päästää irti tuntemastani paineesta täyttää mielikuva, jonka yhteiskunta on määritelly kauneuden huipuksi”, hän jatkaa.

Steel kehottaakin videonsa kommenteissa kaikkia päästämään irti demoneistaan ja oppimaan nauttimaan asioista elämässä, mitä rakastaa.

”Voit olla terve ja onnellinen”, Steel kirjoittaa.

Video on kerännyt runsaasti myös kommentteja.

”Pyhä sylvi! Tämä oli kaunista ja kammottavaa. Minulla on ollut anoreksia. Se on edelleen minussa, mutta syön normaalisti ja minulla on normaali paino (ehkä jopa hieman liikaa!). Mutta tämä osui ja upposi”, yksi videon katsoneista sanoi.

”Tämä on kaunista ja uskomattoman kuvaava siitä taistelusta, jota miljoonat ihmiset käyvät läpi päivittäin”, toinen videon katsonut kommentoi.

Voit katsoa Steelin Body Image -teoksen alta:

Body Image by Jody Steel – A Timelapse Drawing

Music by Kylaido

Julkaissut Jody Steel 8. maaliskuuta 2016

Lähde: Huffington Post