Sydämen särkymisestä toipuminen ottaa aikansa, mutta se voi myös opettaa paljon.

Luultavasti jokainen ihminen kokee elämänsä aikana sydänsuruja ainakin kerran. Sydämen särkyminen tuntuu ikävältä ja siitä toipuminen on yksilöllistä ja vie oman aikansa, mutta onneksi sydänsuruista voi myös oppia jotain ja ne auttavat kasvamaan, muistuttaa Popsugar-sivusto.

Itketyt kyyneleet, unettomat yöt ja surkean olotilan voi kääntää ymmärtää paremmin ihmissuhteitaan ja itseään. Popsugarin mukaan kun sydänsuruista selviää, on itsestä samalla tullut parempi ja vahvempi.

Mutta mitä kaikkea sydämen särkymisestä voi oppia? Alle on listattu 8 elämän oppituntia, jotka sydänsurut opettavat.

Onnellisuutesi riippuu sinusta itsestäsi

Oltuasi jonkin aikaa omissa oloissasi surkeana, hoksaat sinun täytyvän itse saada itsesi takaisin jaloillesi, sillä vaikka kuinka ystäväsi ja perheesi koettaisivat auttaa tässä, eivät he voi tehdä sitä sinun puolestasi. Popsugarin mukaan sydänsurut opettavat, että sinun täytyy pystyä tekemään itsesi onnelliseksi, sillä kukaan muu ei voi tehdä sitä puolestasi.

On hyvästä pyytää apua

Avun pyytäminen voi olla vaikeaa, mutta sydämen särkyminen on asia, mihin jokainen voi samaistua. Se on universaali kokemus, mistä on tehty lauluja ja elokuvia vuosikymmenien ajan. Vaikea ero on ”optimaalinen” hetki luoda itselle hyvä tukiverkosto ja oppia sanomaan, että hei, tarvitsen apua, tukea tai edes kunnon halauksen.

Aika parantaa kaiken

Ihmisiä tulee elämäämme syystä, hetkeksi tai pysyvästi. Joskus emme tiedä, että henkilö tulee osaksi elämää vain hetkeksi tai jostain syystä. Loppujen lopuksi sydänsurut opettavat, että kaikki ei voi, ei pitäisi tai ei tule kestämään ikuisesti ja tämän tietäminen kirpaisee. Popsugarin mukaan kuitenkin tiedostamalla ja hyväksymällä tämän, autaa se pääsemään eteenpäin vaikeina aikoina.

Opit päästämään irti

Vaikka mitä tekisit, joskus rakkautta ei voi pelastaa. Sydänsurut opettavat sinulle sen, että joskus täytyy ”hävitä”. Täytyy pystyä päästämään irti, jotta voi toipua. Se ei ole epäonnistumista, vaan juuri päinvastoin.

Rakasta itseäsi ennen kuin rakasta ketään muuta

Kun itkut on itketty ja surulliset kappaleet kuunnneltu, seisot jälleen vahvempana. Askeleesi voivat olla alkuun horjuvat, mutta kehityt hieman päivä päivältä. Popsugarin mukaan alat arvostaa itseäsi sellaisena kuin olet, sitä mitä tarvitset ja mihin olet seuraavaksi elämässä matkalla.

Kun elämä vetää maton jalkojen alta, nouset takaisin ylös

Fake it until you make it -sanonta on olemassa syystä. Popsugarin mukaan sinusta voi tuntua siltä, että haluaisit ryömiä peiton alle seuraavien kymmenen vuoden ajaksi eron jälkeen, mutta laitatkin lempimekkosi päälle, hieman suosikki huulipunaa huulille ja jatkat eteenpäin, vaikka sisimpääsi sattuisikin.

Joskus täytyy katsoa kunnolla peiliin

Ero opettaa paljon sinusta itsestäsi ja osa niistä opetuksista on asioita, joista et pidä. Osa niistä opetuksista saa sinut miettimään pitkään ja hartaasti, kenties tekemään jotakin muutoksia. Joka tapauksessa sydämen särkyminen näyttää sinulle hyvät, pahat ja rumat puolet itsestäsi.

Opit löytämään positiivisen puolen ikävistäkin asioista

Jokaisella pilvellä on hopeareunus. Et ehkä hymyile niin usein, mutta huomaat pienten asioiden tekevän sinut iloiseksi samalla, kun käyt läpi vuosisadan sydänsuruja. Yllättäen hoksaat, että pienillä asioilla on suuri merkitys. Popsugarin mukaan opit löytämään hyvän puolen myrskypilvistä ja se on mainio työkalu elämää varten, katsoipa asiaa miltä kantilta tahansa.

Mitä sinä olet oppinut sydänsuruista? Kerro siitä kommenteissa!

Lähde: Popsugar