Tutkimuksen mukaan naiset myös joutuvat viettämään aikaa sairaalahoidossa miehiä pidempään sydänkohtauksen jälkeen.

Tutkimuksen mukaan sydänkohtaukset vaikuttavat vakavammin nuoriin naisiin kuin miehiin. Huffington Postin mukaan nuoret naiset joutuvat olemaan sairaalassa pidempään ja he menehtyvät sydänkohtaukseen sairaalassa todennäköisemmin kuin nuoret miehet.

Tutkijat analysoivat dataa yli 230 000 sairaalahoitoon joutumista sydänkohtauksen takia 30-54-vuotiailla potilailla. Datan lähteenä oli Yhdysvaltojen kansallisen datapankin tiedot vuosilta 2001-2010.

Huffington Postin mukaan sairaalahoitojen määrä sydänkohtausten takia naisten keskuudessa kasvoi vuoden 2001 28 681 tapauksesta 31 777:ään vuonna 2010. Miehillä määrät olivat isompia, mutta niissä tapahtui kuitenkin laskua: vuoden 2001 87 084:stä vuoden 2010 86 734:ään.

Tutkijoille kävi ilmi, että sairaalahoitoon sydänkohtauksen jälkeen joutuneet naiset kuolivat useammin sairaalassa kuin miehet. Naisten kuolleisuus kuitenkin laski tutkimusvuosien aikana 3,3 prosentista 2,3 prosenttiin, kun taas miesten kuolleisuus pysytteli samassa, noin 2 prosentissa.

Tutkijoiden mukaan sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiden, kuten diabeteksen, korkean verenpaineen ja tupakoinnin, kontrolloinnin tärkeyttä tulisi tuoda enemmän nuorten potilaiden tietoisuuteen. Tutkijat kuitenkin huomauttivat, että nuoremmalla iällä sydäntautiin vaikuttavat geneettiset tekijät, ei elintapojen muutokset välttämättä vähennä sairaalahoitoon joutumisten määrää samoin kuin esimerkiksi yli 65-vuotiailla.

Huffington Postin mukaan tutkijat sanoivat, että nuoret naiset voivat hyötyä miehiä enemmän aggressiivisista toimista kontrolloida heidän riskitekijöitään sydäntaudin suhteen, mihin kuuluvat korkean verenpaineen, korkean kolesterolin, liikalihavuuden, tupakoinnin ja diabeteksen aikainen tunnistaminen ja hoito.

Lähde: Huffington Post