Kesän ja bikinikelien tultua moni siistii karvoitustaan, jotta karvat eivät pääsisi pilkistelemään esiin.

Vaikka bikinivahaus ei ole ehkä se mukavin kokemus, on se tehokkaampi ja vaikutukseltaan pitkäkestoisempi tapa poistaa karvoja kuin sheivaus. Good Housekeepingin mukaan bikinivahauksen tuoma sileys kestää kahdesta neljään viikkoa, minkä takia se on hyvä valinta kesäkuukausille, kun karvoja ei tarvitse olla niin tiheään poistamassa.

Jos bikinivahaus on uusi juttu, kannattaa silloin olla kuitenkin tietoinen siitä, mitä on luvassa. Asiantuntijat kertoivat Good Housekeepingille parhaat vinkit ja olennaiset faktat bikinivahaukseen liittyen, ja suomensimme ne alle.

Anna karvojen kasvaa

Good Housekeepingin mukaan moni nainen tekee yhden, ison virheen ennen ensimmäistä bikinivahausta: he sheivaavat! Queen Bee Salon & Span omistava Jodi Shays kertoi, että vaha ei tartu liian lyhyisiin karvoihin, joten niiden pitäisi olla vähintään noin puoli senttiä pitkät ennen vahausta. Tästä syystä kannattaa olla sheivaamatta vahausten välissä.

Huomioi kuukautiset

Haven Span esteetikko Marta Camkiran suosittelee, ettei vahausta sovi kuukautisia edeltäville kolmelle päivälle. Tämä johtuu siitä, että iho on erityisen herkkä tähän aikaan kierrosta.

Käy suihkussa ja tee kuorinta

Ehkä tämä on itsestään selvää, ehkä ei, mutta ennen vahausta voi tehdä hyvää käydä suihkussa sekä kuoria iho. Jos käyt peseytymässä vähintään 24 tuntia ennen vahausaikaa, olet vähemmän itsetietoinen vahauksen koittaessa. Lämmin suihku tai kylpy juuri ennen vahausta voi olla vielä parempi idea, koska se pehmentää huokoset ja tekee vahauksesta vähemmän kivuliaan kokemuksen. Good Housekeeping myös suosittelee kuorimaan ihon laadukkaalla kuorintatuotteelle vahausta edeltävien päivien aikana.

Päätä millaisen vahauksen haluat

Vahaustyyppejä on erilaisia, joten selvitä etukäteen, millaisen haluat itsellesi. Good Housekeepingin mukaan yleensä tarjolla on ainakin tavallinen bikinivahaus, jossa karvat poistetaan bikinirajasta, brasilialainen vahaus, jossa poistetaan kaikki tai lähes kaikki karvat niin edestä kuin takaa, sekä kokonainen bikinivahaus, jossa poistetaan karvat vulvan alueelta sekä takaa, mutta jätetään eteen kolmio.

Mieti vaatteet (ja päivä) sopivaksi

Vahauksen jälkeen iho on usein punainen ja ärtynyt, joten vahaukseen kannattaa lähteä löysissä vaatteissa, jotta olo on mukava sen jälkeen. Loppupäivän aikana kannattaa parhaansa mukaan välttää alueen hiertymistä tiukoissa vaatteissa sekä kuntoilua, ettei vahattu alue tule entistä ärtyneemmäksi tai sinne ei synny sisäänpäin kasvaneita karvoja. Good Housekeepingin mukana punoituksen pitäisi poistua nukkumalla yön yli.

Sopeudu ajatukseen paljastelusta

Bikinivahaus tietää sitä, että joudut riisumaan alaosasi paljaaksi. Joissakin paikoissa voi olla tarjolla kertakäyttöiset alushousut simppeliä bikinivahausta varten, mutta jos poistat enemmän karvoitusta, joudut todennäköisesti olemaan ilkosillasi vyötäröstä alaspäin.

Myös karvojen poiston määrästä riippuen saatat joutua muuttamaan asentoasi vahauksen aikana. Jotta vahaaja pääsee kaikkiin haluttuihin paikkoihin, saatat joutua olemaan kiusallisissa asennoissa tai avustamaan vahaajaa, että hän pääsee käsiksi karvoitukseen.

Good Housekeepingin mukaan on tärkeä muistaa, että vahauksen tekijä on luultavasti nähnyt satojen ihmisten häpykarvoituksen ja kyse on hänelle pelkästä työstä, joten älä murehdi paljastelusta.

Valmistaudu mahdolliseen kipuun

Kokemus kivusta on aina yksilöllinen, muta bikinivahaus yleensä kirpaisee – ainakin jonkin verran. Vahaus toimii tarttumalla karvoihin ja poistamalla sen juurineen, kun vaha revitään irti. Jos sinulla ei ole maailman ohuimmat karvat tai erittäin korkea kipukynnys (tai käytät puuduttavaa voidetta etukäteen), tuntuu karvojen poistaminen ainakin hieman kivuliaalta. Bikinivahaus ei ole helppo nakki juuri kenellekään, mutta joillekin se voi tuntua selvästi ikävämmältä kuin muille.

”Karkeat ja paksut karvat ovat sitkeämpiä poistettavaksi, joten saatat kokea enemmän punoistusta sillä alueella”, Camkiran totesi Good Housekeepingille.

Mahdolliset jääneet karvat voidaan nyppiä

Usein vahalla ei saada aivan kaikkia karvoja irti, joten jos jotain on jäänyt, ne poistetaan tarkoilla pinseteillä. Vahauksen tekijä saattaa kysyä, haluatko ne nypittävän pois tai hän käy suoraan työhön. Kannattaa kysyä tästä etukäteen, jotta voit valmistautua siihen.

Suunnittele kivunlievitystä

Camkiranin mukaan nopein tapa helpottaa vahauksen jälkeistä ärsytystä on käyttää hydrokortisonivoidetta.

”Se rauhoittaa inflammaatiota, taltuttaa kutinaa ja vähentää punoitusta”, hän selitti.

Harkitse DIY-versiota

Kun olet tottunut bikinivahaukseen, saattaa kotioloissa tehty versio alkaa tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Pidemmän päälle DIY-vahaukset voivat tulla halvemmaksi, mutta ennen kuin teet sellaista itse, varmista että tiedät, mitä olet tekemässä.

Kerroimme aiemmin, millaisia ilmeitä naisilta on saatu heidän otettua ensimmäistä kertaa bikinivahauksen – löydät videon sisältävän jutun täältä. Lisäksi kerroimme vinkkejä, miten valitset sinulle sopivimman tavan ihokarvojen poistoon.

Lähde: Good Housekeeping