Ihotautilääkärin mukaan suurin osa suihkussa sheivaavista syyllistyy tähän huonoon tapaan.

Monella naisella on tapana sheivata ihokarvansa samalla, kun käy suihkussa. Aikaa säästääkseen säärille saattaa levittää vaikkapa suihkusaippuaa tai shampoota ja sen jälkeen antaa höylän tehdä tehtävänsä.

Ihotautilääkäri ja Venus-merkin lähettiläs Anita Sturnhamin mukaan suurin osa suihkussa sheivaavista syyllistyy tähän tapaan, mutta se ei kuitenkaan ole hyvästä ja siitä olisi syytä luopua. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että shampoot, hoitoaineet ja saippuat eivät ole suunniteltu sheivaamista varten.

Sturnham kertoi Popsugarille, että perustelu tälle on se, että sheivaaminen kuorii luonnostaan ihoa, joten sitä varten tarvitsee tuotteita, jotka on suunniteltu toimimaan yhdessä höylän kanssa ja parantamaan liukumista iholla, vähentämään kitkaa ja ihoärsytyksen sekä haavojen riskiä.

”Nämä (muut kuin sheivaamiseen) tuotteet peittävät ihokarvat, tehden niistä paksummat ja vaikeammat sheivata pois”, ihotautilääkäri sanoi.

Samaiset tuotteet voivat myös tylsyttää höylän teriä. Sturnhamin mukaan ne tukkivat höylän, mikä voi lopulta tarkoittaa sitä, että käytät höylää useammin saaden tuloksia, jotka eivät ole niin sileitä ja sheivaaminen on entistä työläämpää.

Höylä kannattaa myös vaihtaa säännöllisesti uuteen. Voit lukea aiemmin julkaistusta artikkelistamme, kuinka usein höylä pitäisi uusia.

Lähde: Popsugar