Jos sileät sääret ovat mieleesi, kannattaa kuitenkin muistaa vaihtaa höylä tarpeeksi usein.

”Pitäisiköhän tämä höylä jo vaihtaa uuteen”, mietit sheivatessa jalkoja höylällä, jota olet käyttänyt kuukausia ja jonka terät ovat jo aikaa sitten tylsyneet.

Monella naisella höylän vaihtaminen uuteen voi helposti unohtua ja sama höylä on käytössä pitkään. Ihotautilääkäri Whitney Bowen mukaan höylä pitäisi muistaa vaihtaa uuteen säännöllisesti – käytön mukaan.

”Naisten pitäisi vaihtaa vanha höylä uuteen muutaman käyttökerran jälkeen, koska se on altistunut bakteereille”, Bowe sanoi Refinery29:lle.

”Ensimmäiset merkit terien tylsymisestä tai ruosteesta tai höylän aiheuttamat nirhaisut pitäisi kertoa sinulle, että on aika heittää höylä menemään”, hän jatkoi.

Mitä useammin sheivaat jalkasi, sitä nopeammin terä tylsyy. Jos taas säilytät höylääsi märässä, kosteassa suihkussa, terä ruostuu nopeammin ja Bowen mukaan se altistuu myös enemmän bakteereille, jotka ovatkin asian ydin.

”Jos käytät höylää liian pitkään, on suurempi mahdollisuus, että se kerää bakteereja ja bakteereja pursuavalla terällä sheivaaminen voi aiheuttaa pieniä, punaisia näppylöitä ihoosi”, ihotautilääkäri kertoi.

Koska sheivatessa voi tulla myös pieniä nirhaumia ja haavoja ihoon, voivat bakteerit livahtaa niistä vartaloosi ja Bowen mukaan levittää tulehduksia.

Refireny29:n mukaan tämä on yleistä etenkin kainaloiden ja bikinirajan alueilla, joilla iho on ohuimmillaan ja karvat karkeampia, minkä takia tylsät terät voivat tarttua herkkään ihoon, aiheuttaen repeämiä ja ärsytystä.

On kuitenkin muutamia asioita, joita voit tehdä pitääksesi höyläsi hyvänä pidempään. Bowen mukaan voit pitää terät terävinä paremmin, jos säilytät höylää puhtaassa, kuivassa paikassa käytön jälkeen, mikä on myös varmin tapa estää bakteereja kasvamasta terien välissä.

”On myös tärkeää huuhdella höylä käytön jälkeen. Jos et huuhtele sitä, saippua ja sheivausvaahto kuivuvat terien väliin ja tekevät niistä tylsät ja heikot”, Bowen valisti.

Ja jos höyläsi on ollut suihkussasi monta kuukautta, heitä se suosiolla pois – ihosi kiittää sinua.

Kuinka usein sinä vaihdat höyläsi uuteen? Kommentoi alla!

Lähde: Refinery29