Tampereen ja Helsingin yliopistojen yhteistutkimus löysi terveysvaikutuksia viinistä.

Nauttimalla viiniä ruokailun yhteydessä voit vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiisi, käy ilmi Tampereen ja Helsingin yliopistojen yhteistutkimuksesta.

Tutkimuksesta uutisoineen Glamourin mukaan elämänasenne voi olla positiivisempi ja sairastelut harvinasempia, jos aterian yhteydessä juo viiniä noin kolmanneksen pullosta eli kaksi pientä lasillista. Avainasemassa on nauttia viiniä juuri aterian yhteydessä, sillä tutkijat totesivat, etteivät hyödyt olleet samanlaiset muussa yhteydessä.

Alcohol and Alcoholism -journalissa julkaistuun tutkimukseen osallistui noin 2 600 18-69-vuotiasta suomalaista. 12 prosenttia osallistujista, jotka nauttivat säännöllisesti viiniä aterian yhteydessä, kertoivat terveytensä ja pystyvyytensä olevan parempia ja omaavansa vähemmän psyykkisiä ongelmia.

Glamourin mukaan riskialttiita juomistottumuksia voidaan myös ennustaa tutkimustulosten perusteella: 25 prosenttia osallistujista, jotka joivat sekä viiniä että olutta aterioiden yhteysessä, joivat humalanhakuisesti, kun taas kahdeksan prosenttia vain viiniä juoneista teki samoin.

Viinin vaikutuksista hyvinvointiin on tutkittu paljon ja aiemmin tänä vuonna kerroimme, kuinka viinin juominen ennen unille menemistä voi auttaa laihduttamaan. Jos taas omaat vaikeuksia valita, minkälaista viiniä joisit, voit lukea täältä, minkälainen viini sinulle sopii horoskooppimerkkisi perusteella.

Lisää Nainen.comissa julkaistuja viini-aiheisia artikkeleita löydät täältä ja suomalaistutkimuksesta voit lukea lisää täältä.

Lähde: Glamour