Epäiletkö kumppanisi suhtautuvan sinuun pakkomielteisesti?

Pakkomielle voi osoittautua jopa vaaralliseksi, joten seuraa tarkasti, toteutuvatko suhteessasi seuraavat merkit! Hyvinvointisi tulee aina olla ensisijalla.

  1. Et saa lainkaan omaa aikaa
    On ymmärrettävää, että ihastuneena haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa toisen kanssa. Jos toinen ei kuitenkaan lainkaan halua omaa aikaa ja haluaa olla kanssasi jatkuvasti 24/7, on se todennäköisesti merkki siitä, että hän suhtautuu sinuun pakkomielteisesti.

  2. Sinulla ei ole yksityisyyttä
    Haluaako kumppanisi tietää kaikki salasanasi aina sosiaalisen median kanavista puhelimeesi? Tämä ei ole tervettä käytöstä, sillä jokaisella on oikeus yksityisyyteen! Yksityisyys ei merkitse samaa kuin salailu, eikä kumppanillasi ole oikeutta vaatia sinua luopumaan yksityisyydestäsi.

  3. Hän on koko ajan mustasukkainen
    Mustasukkaisuus liittyy yleensä kiinteästi pakkomielteisyyteen. Jos joku on sinusta pakkomielteinen, hän on sinusta todennäköisesti myös äärimmäisen mustasukkainen. Kaikki ovat joskus kumppanistaan mustasukkaisia, mutta pakkomielteinen ihminen ei pysty hyväksymään, että muut kuin hän itse osoittavat kiintymystä kumppaniasi kohtaan.

  4. Hän syyttää sinua pettämisestä
    Pakkomielteinen kumppani todennäköisesti syyttää sinua säännöllisesti pettämisestä ilman minkäänlaisia todisteita tai järkeviä perusteluita. Tällainen käytös on yleensä kuolinisku suhteelle kuin suhteelle.

  5. Hän ei halua, että näet perhettäsi ja ystäviäsi
    Hän haluaa, että vietät kaiken aikasi vain hänen kanssaan ja voi yrittää estää sinua näkemästä muita sinulle läheisiä ihmisiä. Tämä ei tarkoita, että hän yrittäisi estää sinua fyysisesti, mutta hän voi yrittää manipuloida tai syyllistää sinua jättämään tapaamiset väliin.

  6. Hän syyttää exiään kaikesta
    Jos hän syyttää kaikkien edellisten suhteidensa epäonnistumisesta exiään ja vierittää aina syyt heidän niskoilleen, kannattaa sinun olla varautunut. Tämä ei missään nimessä ole hyvä merkki. Hyvänä merkkinä ei myöskään voi pitää sitä, että hän ei suostu laonkaan puhumaan entisistä suhteistaan.

  7. Hän uhkailee sinua
    Ei ole mitään väliä, millä hän sinua uhkailee, sillä uhkailu itsessään pitää ottaa äärimmäisen vakavasti. Uhkailu ei ole merkki rakkaudesta, vaan voimakkaasta pakkomielteestä. Sinun kannattaa miettiä, tulisiko tässä kohtaa viheltää peli saman tien poikki.

  8. Hän ei salli ystäviä, jotka ovat vastakkaista sukupuolta
    Hän ei halua, että tapaat ystäviäsi, jotka ovat vastakkaista sukupuolta, ja tekee kantansa erittäin selväksi. Hän kokee nämä ystävät uhkana ja suhtautuu heihin äärimmäisen pakkomielteisesti, vaikkei siihen olisi mitään syytä.

  9. Sinun täytyy vastata heti
    Hän tarkkailee koko ajan oletko online-tilassa eri viestintäkanavissa, eikä voi hyväksyä lainkaan, ettet vastaa hänen viesteihinsä heti. Vaikka sinulla olisi asiaan hyvä selitys, kuten vaikkapa kova työkiire, hän saa asiasta aikaan valtavan riidan ja hän syyllistää sinua siitä.

  10. Sinusta tuntuu, että olet menossa sekaisin
    Tuntuuko sinusta, ettet ole enää oma itsesi ja olet menossa sekaisin? Monet, jotka ovat yhdessä pakkomielteisen ihmisen kanssa kokevat menevänsä sekaisin kaikesta kokemastaan manipuloinnista. Mielenterveytesi on aina ensisijalla, ja tässä kohtaa sinun kannattaa valita oma hyvinvointisi pakkomielteisen kumppanisi sijaan.

Nappaa neuvot talteen ja jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähteet: VivMag, Bonobology