Euroviisujen finaali käydään Rotterdamissa lauantai-iltana 22. toukokuuta.

Suomea edustava Blind Channel meni finaaliin komealla esityksellä torstai-iltana, ja lauantaina saadaan jännittää, mikä lopullinen sijoitus tulee olemaan. Innoikkammat voivat tehdä ennustuksia sijoituksesta niin Spotifyn viisuihin liittyvän kuuntelijadatan avulla kuin kertoimenlaskijoiden tulkintojen perusteella.

Aloitetaan Spotifyn datalla. Suoratoistojätti kertoo, että sen virallista Eurovision 2021 -soittolistaa on luukutettu kovalla tahdilla ympäri maailmaa.

Maalis-toukokuussa kerätyn Spotifyn kuunteludatan perusteella Suomessa suosituin euroviisukappale on luonnollisesti Blind Channelin Dark Side, ja kappale on pärjännyt hienosti myös maailmalla. Jos globaalin kuunteludatan pohjalta pitäisi tehdä arvauksia, sijoittuisi Suomi kolmannelle sijalle heti Italian ja Ruotsin jälkeen.

Spotifyn kymmenen kuunnelluinta euroviisikappaletta Suomessa vuonna 2021 ovat:

 1. Suomi: Dark Side – Blind Channel
 2. Ruotsi: Voices – Tusse
 3. Italia: ZITTI E BUON – Måneskin
 4. Kypros: El Diablo – Elena Tsagrinou
 5. Norja: Fallen Angel – TIX
 6. Liettua: Discoteque – The Roop
 7. Sveitsi: Tout l’univers – Gjon’s Tears
 8. Islanti: 10 Years – Daði Freyr
 9. Malta: Je me casse – Destiny
 10. Ranska: Voilà – Barbara Pravi

Spotifyn kymmenen kuunneluinta euroviisukappaletta maailmanlaajuisesti vuonna 2021 ovat:

 1. Italia: ZITTI E BUONI – Måneskin
 2. Ruotsi: Voices – Tusse
 3. Suomi: Dark Side – Blind Channel
 4. Norja: Fallen Angel – TIX
 5. Ranska: Voilà – Barbara Pravi
 6. Kypros: El Diablo – Elena Tsagrinou
 7. Tanska: Øve Os På Hinanden – Fyr Og Flamme (ei päässyt finaaliin)
 8. Sveitsi: Tout l’univers – Gjon’s Tears
 9. Islanti: 10 Years – Daði Freyr
 10. Alankomaat: Birth Of A New Age – Jeangu Macrooy

Silmiinpistävä muutos kertoimissa

Unibetin kertoimien mukaan Suomen mahdollisuus viisumenestykseen on kasvanut huomattavasti torstain semifinaalin jälkeen, mutta kärkikolmikkoon kertoimet eivät Suomea kuitenkaan povaa. Ennen torstain semifinaalia Suomi oli kertoimien mukaan sijoittumassa kokonaiskilpailussa sijalle 10–12, mutta nyt semifinaalin jälkeen sijoitus on kertoimien perusteella 6-7.

”Kertoimenlaskijat analysoivat ensin todennäköisen sijoituksen, mutta kertoimet elävät sen mukaan, miten vedonlyöjät uskovat sijoituksiin”, Unibetin omistavan Kindred Groupin Suomen maajohtaja Antti Tikka kertoo tiedotteessa.

”Suomen edustajan Blind Channelin voittajakertoimen muutos semifinaalia edeltävästä kertoimesta 67,00 tämänhetkiseen 15,00 on silmiinpistävä. Sekä kertoimenlaskijat että vedonlyöjät siis uskovat Suomen kovaan viisumenestykseen”, hän lisää.

Kertoimien mukaan Euroviisujen voittajasuosikit ovat suoraan finaaliin päässeet Italia (3,50) ja Ranska (3,50) sekä tiistain semifinaalista jatkoon päässyt Malta (4,75). Ennakkosuosikeilla on selvä kaula neljäntenä tulevaan Sveitsiin (11,00).

Finaali käyntiin kello 22

Unibetin mukaan Suomen erinomainen viisumenestys näyttää kertoimien valossa lähes varmalta. Edellisen kerran Suomi on sijoittunut 10 parhaan joukkoon vuonna 2006, kun Lordi voitti Euroviisut.

Viimeksi kun viisut järjestettiin vuonna 2019, Suomi ei päässyt finaaliin. Vuonna 2018 sen sijaan sijoitus oli finaalissa toiseksi viimeinen.

Suomi esiintyy finaalissa 16. ja mukana on lisäksi 25 muuta maata. Löydät finaalin esiintymisjärjestyksen täältä.

Euroviisujen finaali esitetään lauantaina kello 22 alkaen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa, minkä lisäksi sen voi kuunnella myös Radio Suomesta ja Yle X3M:ltä. Voit lukea Suomen semifinaaliin pääsystä lisää täällä, missä näet myös semifinaaliesityksen Dark Side -kappaleesta sekä videon yleisön äänekkäistä Finland-kannustushuudoista, joita semifinaalissa kuultiin juuri ennen kuin Suomen finaalipaikka selvisi.