Kymmenen maata selvitti tiensä viisufinaaliin.

Euroviisut päättyivät tänä vuonna Suomen osalta pettymykseen, kun paikka viisufinaalissa jäi saamatta. Tiistai-iltana käydystä ensimmäisestä semifinaalista pääsi jatkoon kymmenen maata yleisöäänten sekä tuomarien antamien pisteiden perusteella.

Suomea edustivat tänä vuonna Darude ja Sebastian Rejman kappaleella Look Away. He esiintyivät ensimmäisessä semifinaalissa kolmantena.

”Harmittaa vietävästi, mutta oma paras annettiin. Tiimi on tehnyt mahtavaa duunia ja henki on ollut huikea, ei sitä enempää voi pyytää. Kokemus on ollut todella siisti ja merkityksellinen ja luodut ystävyys- ja työkontaktit ovat arvokkaita kotiinviemisiä kaikesta huolimatta”, kaksikko kommentoi semifinaalin jälkeen Ylelle.

Tiensä viisufinaaliin selvittivät Kreikka, Valko-Venäjä, Serbia, Kypros, Viro, Tšekki, Australia, Islanti, San Marino sekä Slovenia. Toinen semifinaali kilpaillaan torstai-iltana kello 22 alkaen ja itse finaali lauantaina kello 22 alkaen.

Vedonlyöjät ovat veikanneet viisujen voittajaksi Hollantia ja myös Ruotsi, Venäjä sekä Ranska ovat olleet vahvoilla. Ensimmäisen semifinaalin jälkeen Australia nousi kertoimien perusteella mukaan voittokamppailuun ja Islanti kipusi vedonlyöjien listauksissa kärkikymmenikköön.

Artikkelin yltä voit katsoa Daruden ja Sebastian Rejmanin semifinaaliesityksen. Kaikki ensimmäisen semifinaalin esitykset löydät Euroviisujen YouTube-kanavalta täältä.