Sinkkuna olemisessa joulukauden aikaan on omat hyvät puolensa.

Vaikka saatat saada kiusallisia uteluita sukulaisilta siitä, milloin aiot asettua aloillesi ja miksi sinulla ei vielä ole kumppania rinnallasi, on sinkkuna olemisessa joulukauden aikaan tästä huolimatta paljon hyviä puolia.

Sinkkuna ollessa sinulla on aikaa tutustua itseesi, selvittää mistä pidät ja antaa eniten painoarvoa asioille, jotka ovat sinulle tärkeitä – Bustlen mukaan tämä pätee niin joulukauden aikaan kuin milloin tahansa muulloinkin.

”Minusta sinkkuna oleminen on harjoitus, jonka jokaisen ihmisen pitäisi käydä läpi jossain vaiheessa aikuiselämäänsä. Se on aika, joka antaa meille etäisyyttä ja selkeyttä, jota tarvitsemme tietääksemme minkälaisia ihmisiä todella olemme ja vakaasti määrittelemään, mitä kaipaamme tulevalta kumppanilta”, psykologi Nikki Martinez sanoi Bustlelle – ja saatat myös huomata, ettet halua kumppania ja se on ihan sallittua.

Joulukauden aikaan moni sinkku voi tuntea paineita siitä, ettei ole parisuhteessa, mutta sille ei ole tarvetta antautua. Sen sijaan ole ylpeä sinkkuelämästäsi – onhan sillä on myös omat hyvät puolensakin:

1. Saat viettää kunnolla aikaa perheesi kanssa

Kumppanin kanssa pitäisi pohtia, kumman perheen luona vierailtaisiin milloinkin ja rentous joulun ajasta katoaisi ja voisi mutkistua entisestään, jos toisen (tai molempien) vanhemmat ovat eronneet. Sinkkuna ollessa saat nauttia oman perheesi seurasta, ladata akkujasi eikä sinun tarvitse lähteä matkustamaan toiselle puolen maata kesken pyhien tai tarkastella puhelintasi jatkuvalla syötöllä.

2. Et joudu olemaan välikätenä

Kuten artikkelin alussa todettiin, vaikka sinkku saattaa saada kiusallisia uteluita parisuhdetilanteestaan, mutta pahempaa on joutua olemaan oman kumppanin ja kahjon perheen välissä välikätenä. Sinun ei tarvitse olla koko ajan kuin tulisilla hiilillä peläten, milloin isäsi sanoo jotain poliittisesti epäkorrektia tai kumppanisi murjaisee vitsin, jota kukaan ei ymmärrä. Oman perheen kanssa toimiminen on jo tarpeeksi.

3. Voit flirttailla kaikessa rauhassa pikkujouluissa

Joulukauteen liittyvät tietysti pikkujoulut ja monilla niitä on useammat kaveriporukan pikkujouluista työpaikan ja omien harrastuspiirien juhliin. Ja kun olet sinkku, voit todella irrotella ja nauttia pikkujouluista. Voit flirttailla, nauttia tehostuneesta itsevarmuudesta ja on täysin sinusta itsestä kiinni, haluatko tavata juhlien tuoksinassa tapaamaasi tyyppiä enää toiste. Tämä on täydellinen ajankohta olla sosiaalinen, tutustua uusiin ihmisiin ja pitää hauskaa.

4. Voit käyttää enemmän rahaa itseesi

Joulukaudella rahaa palaa niin pikkujoulujen, joululahjojen kuin sukulaisten luo matkustamisen takia ja varsinkin kumppanille lahjan ostaminen voi tulla kalliiksi. Sinkkuna tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole ja voit käyttää enemmän rahaa itseesi – veronpalautuksetkin kun tulevat sopivasti. Osta jokin ihana sisustuselementti, uusi asu, käy kampaajalla tai mitä tahansa muuta, mikä auttaa sinua pysymään onnellisena ja rentoutuneena.

5. Ei paniikkia lahjoista

Sen lisäksi, että voit käyttää itseesi enemmän rahaa, et myös joudu stressaamaan joululahjojen ostamisesta kumppanillesi. Shoppailu on aina stressaavaa ja kumppanille lahjan ostaminen on vielä stressaavampaa: mitä jos hän ostaa paljon kalliimman lahjan? Tai huomattavasti halvemman? Tai mitä jos hän ei pidä ostamastasi lahjasta? Joulukaudella on paljon muutakin stressattavaa, mutta sinkulla on ainakin yksi vähemmän.

6. Voit täyttyy uuden vuoden millä haluat

Uusi vuosi lähestyy myös kovaa vauhtia ja sen sijaan, että joutuisit keskustelemaan suunnitelmistasi kumppanin kanssa ja ottamana hänet huomioon, voit tehdä uudelle vuodelle suunnitelmat täysin oman mielesi ja tarpeidesi mukaan. Se, että sinulla on aikaa kasvaa ja kehittyä ihmisenä on todella arvokasta, joten käytä se hyväksesi.

Lähde: Bustle