Sinkku, lähde yksin reissuun – 5 parasta matkakohdetta sinkuille

Näissä matkakohteissa yksin matkustavalle sinkulle löytyy paljon tehtävää ja koettavaa.

Matkustaminen sinkkuna ja ilman matkaseuraa on ihan oma juttunsa kuin matkustelu kumppanin, perheen tai ystävien kanssa. Matkailutoimittaja Eleni Gagen mukaan matkustelu ei olekaan yleisölaji.

”Matkan koko tarkoitus on tarttua uuteen, outoon ympäristöön ja paras tapa tehdä niin, on altistaa itsesi matkakohteesi tarjoamille ihmisille, paikoille ja kokemuksille, ilman suojaa samoilta ihmisiltä, joiden kanssa vietät aikaa kotona”, Gage sanoi Bustlelle.

Gagen mukaan liian monet tietävät tämän omista kokemuksista ja antoi esimerkin aiheesta.

”Voit olla maailman upeimmassa paikassa, mutta jos olet siellä jonkun kanssa, kuka murehtii töistä tai analysoi jokaista yksityiskohtaa tuoreesta erostaan, imeydyt mukaan draamaan ja upea matkakohde elää jatkossa muistoissa paikkana, jossa ystäväsi sai sen viestin”, Gage kertoi.

Mutta minne sitten matkustaa yksin? Bustle listasi muutaman esimerkin mahtavista matkakohteista sinkuille, jotka haluavat reissuillaan tutustua uusin ihmisiin ja kenties viihtyä yöelämässäkin.

1. Brittiläiset Neitsytsaaret

Karibian matkakohteet eivät ole vain pariskunnille ja häämatkalaisille. Fodor’s Travelin Perrie Hartzin mukaan Tortolan ja St. Thomasin kaltaisilla saarilla on mainio yöelämä ja tunnettuja rantoja, jotka vetävät puoleensa joukkoa sinkkuja kaikkialta maailmasta.

”Ihmiset ovat ystävällisä ja etenkin jos hypit saarelta toiselle, huomaat olevan helppoa tutustua uusiin ihmisiin ja siirtyä huvialukselta toiselle”, Hartz sanoi.

Yksin matkustaville hyvä vaihtoehto voi olla myös Biras Creek, jonne pääsee vain veneellä tai helikopterilla. Bustlen mukaan intiimi paikka sopii rentoutumiseen ja perhejoukkojen välttelyyn, sillä sinne ei päästetä alle 6-vuotiaita lapsia. Voit valita räätälöidyn spa-hoidon tai ryhmäaktiviteetteja snorkkelisukelluksesta joogaan ja siellä on myös joukko vaellusreittejä, joista valita itselle sopivin, sekä paljon muuta.

2. New York City

New Yorkissa on aina jotain tekemistä tai koettavaa sekä runsas valikoima baareja sekä yökerhoja, että vaikeinta on valita paikka, minne suunnata. Hartz suosittelee matkustamaan New Yorkiin kesällä, jolloin voit ottaa ilon irti kattoterasseista ja ulkoilma panimoista.

Bustlen mukaan New Yorkissa on myös muutamia aluksia, jotka muuttuvat cocktailbaareiksi, ja niistä on tullut suosittuja paikkoja sinkuille rentoutua ja viettää aikaa auringossa päivällä. Hyvä vaihtoehto voi olla myös suunnata Brooklyniin, missä esimerkiksi Park Slopen kaltaiset alueet tarjoavat kauniita, puiden varjostamia katuja, autenttista naapurustomaista ilmapiiriä ja herkuillisia, alueellisia ruokapaikkoja, jotka voivat päihittää Manhattanin vaihtoehdot.

3. Barcelona

Espanjanlaiset tietävät, miten juhlia ja he juhlivat koko yön. Hartz suosittelee nauttimaan siestasta ennen kuin lähtee yöelämään, sillä Barcelona on yksi eloisimmista Euroopan kaupungeista. Bustlen mukaan Barcelona vetää puoleensa ihmisiä kaikkialta maailmasta ja iso osa matkustaa yksin tai kaveriporukassa, jtoen se on täydellinen paikka muiden sinkkujen tapaamista ajatellen ja koko yön viettämiseen tanssilattialla.

4. Playa del Carmen, Meksiko

The Planet Blasterin Bayyina Blackinmukaan meksikolaiset ovat siirtyneet kaikkialta maasta työskentelemään tässä suositussa turistikohteessa, mikä on johtanut mielenkiintoiseen dynamiikkaan paikallisten ja turistien kesken.

Playan elämää sykkivä elämäntyyli on erittäin kutsuva ja koska se on vain tunnin päässä Cancunista, monet majoitukset ja palvelut, joihin ulkomaalaiset ovat tottuneet, ovat valmiiksi saatavilla. Bustlen mukaan Playassa on myös useita Facebook-ryhmiä, joissa on tuhansia jäseniä ja paljon tietoa sekä englanniksi että espanjaksi. Playassa on aina jotain meneillään ja ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa.

5. Santa Fe, New Mexico

Bustlen mukaan Santa Fe on yksi Amerikan rakastetuimpia kaupunkeja ja hurmaava vaihtoehto sinkkumatkaajalle, joka etsii hyvinvointikohdetta, joka yhdistää rauhallisuuden ja seesteisyyden mahdollisuuksiin seikkailla, tutkia vanhaa ja modernia kulttuuria ja vierailla historiallisilla paikoilla. Kaupunkia on myös ainutlaatuisella tavalla monikulttuurinen.

Bustle mainitsee Four Seasons Rancho Encantado -hotellin, joka tarjoaa sinkuille ja yksin matkustaville helpon pääsyn New Mexicon hupeihin paikan päällä olevan Adventure Centerin avulla. Keskus avattiin vuoden 2014 lopulla ja se on yksin matkustaville helppopääsyinen vaihtoehto oppia monista seikkailuista, mitä New Mexicon pohjoisosilla on tarjottavanaan, samalla kun tutustuu uusiin ihmisiin. Paikalla on 12 seikkailuasiantuntijaa, joista jonkun kanssa voi suunnniella omiin kiinnostuksen kohteisiin ja aikaan sopivan retken.

Bustlen mukaan yksin matkustavat ovat myös aina tervetulleita liittymään seuraan yhteisöllisiin pöytiin paikallisissa ravintoloissa, kuten Café Pasqual’sissa ja jakamaan aterian ystävällisen paikallisten ja eritaustaisten matkailijoiden kanssa.

Lisää matkakohdevinkkejä voit lukea täältä.

Lähde: Bustle


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.