Tutkimus selvitti, mikä vaikuttaa siihen, miten kotityöt jakaantuvat parien kesken.

Work, Employment and Society -julkaisussa ilmestyneen pienen brittitutkimuksen mukaan kotitöiden jakautuminen parin kesken voi riippua siitä, kuinka paljon mies tienaa. Tutkimusta varten tutkijat haastattelivat 36 naista ja 12 miestä, jotka kaikki olivat parisuhteessa.

Women’s Healthin mukaan osallistujilta selvitettiin, kuka huolehtii erilaisista kotitöistä, kuten siivoamisesta, ruoanlaitosta ja lapsista huolehtimisesta. Osallistujilta kysyttiin myös, minkälainen palkka heillä itsellään sekä kumppaneillaan on.

Kaikki tutkimukseen osallistuneet naiset – myös miesten kumppanit – tekivät vähintään 30 tuntia töitä viikossa. Saamiaan tuloksia analysoituaan tutkijoille ilmeni, että jos nainen tienaa enemmän ja/tai tekee enemmän viikossa töitä kuin mies, tekee mies silloin enemmän kotiaskareita kuin silloin, jos mies tienaa enemmän ja tekee kumppaniaan pidempiä työpäiviä.

Tästä huolimatta Women’s Healthin mukaan naiset tekevät enemmän kotitöitä kuin miehet huolimatta siitä, kuinka paljon he itse tai heidän kumppaninsa saa palkkaa.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia