Seksi seisaaltaan ei ole suomalaisten mieleen – Ehdoton suosikki ”äärimmäisen nautinnollinen”

Lempiasentoihin vaikuttavat niin ihmisten ikä kuin asenteet.

Kun suomalaiset harrastavat seksiä, ei ensimmäisenä ole mielessä seksi seisaaltaan tai 69-asennossa. Nämä ovat nimittäin suomalaisten inhokkiseksiasentoja, selviää Kaalimato.comin teettämästä kyselystä.

Hieman vajaa neljännes suomalaisista (23 %) nimesi seksin seisaaltaan omaksi inhokkiasennoksi, kun taas viidennes (21 %) mainitsi 69-asennon.

”Seksin harrastaminen seisoaltaan voi olla hieman hankalaa esimerkiksi pituuserojen takia. 69-asento puolestaan voi olla fyysisesti kuluttava asento, ja omaan nautintoon keskittyminen saatetaan kokea ongelmalliseksi, kun samalla annetaan suuseksiä kumppanille”, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa.

”Tämä voi korostua erityisesti naisilla, jotka tarvitsevat useimmiten enemmän aikaa ja keskittymistä orgasmin saamiseen”, hän toteaa.

69 voi olla liian monimutkainen naisille

Kaalimadon mukaan seksi seisaaltaan saattaa kuulostaa villiltä ja piristävältä vaihtoehdolta, mutta erityisesti vanhempien ikäpolvien keskuudessa ajatus asennosta herättää vastentahtoisuutta. Tämän asennon inhokikseen listaa 45–54-vuotiaista 27 prosenttia ja yli 65-vuotiaiden keskuudessa jopa 38 prosenttia suomalaisista.

”Seksin harrastaminen seisaaltaan saattaa tuntua vaivalloisemmalta vanhempien ikäpolvien keskuudessa”, Lavikainen arvelee.

Seksiä seisaaltaan kertoi inhoavansa joka neljäs mies ja joka viides nainen. 69-asennon kohdalla ero näiden kahden sukupuolen välillä oli suurempi: naisista noin kolmannes (29 %) ei pidä 69-asennosta, mutta miesten osalta se on inhokki vain 13 prosentille.

”Naiset saattavat kokea 69-asennon yksinkertaisesti liian monimutkaiseksi. Tämän lisäksi omaan nautintoon keskittymisen vaikeus ja esimerkiksi alapään ulkonäköön liittyvät paineet saattavat rajoittaa asennosta nauttimista”, Lavikainen kommentoi.

Ehdoton suosikki ”äärimmäisen nautinnollinen” molemmille

Jonkin verran negatiivisia tuntemuksia suomalaisten keskuudessa aiheuttavat myös takaapäin-asento (7 %), lusikka-asento, jossa molemmat ovat sivuttain (7 %), ja ratsastus (5 %). Vaikka takaapäin on osalle inhokki, on se Kaalimato.comin tutkimuksen mukaan suomalaisten ehdoton suosikki seksiasennoista: joka neljäs suomalainen nimesi sen suosikkiasennokseen.

”Takaapäin rakastelun suosiota saattaa selittää se, että asento on fyysisesti helppo, mutta etenkin miehille asento hivelee silmiä ja siihen saatetaan assosioida myös tietynlaiseen rajuuteen liittyviä mielikuvia”, seksuaaliterapeutti sanoo.

Suomalaismiehistä lähes kolmannes (29 %) ja naisista yli viidennes (21 %) innostuu seksistä takaapäin.

”Heteronäkökulmasta ajatellen mies kiihottuu kumppanin takapuolesta ja nainen puolestaan nauttii siitä, kun penis osuu emättimen pohjukkaan asti. Molemmille osapuolille asento voikin olla äärimmäisen nautinnollinen”, Lavikainen kertoo.

Intiimi lähetyssaarnaaja miellyttää enemmän naisia

Kaalimadon mukaan suomalaisia kiihottavat varsinkin sellaiset seksiasennot, joissa visuaalisuus ja läheisyys yhdistyvät. Takaapäin-asennon lisäksi muita kestosuosikkeja ovat perinteinen lähetyssaarnaaja (14 %), paranneltu lähetyssaarnaaja esimerkiksi naisen jalat nostettuna miehen harteille (14 %), ratsastus (12 %) sekä lusikka-asento, jossa molemmat ovat sivuttain (6 %).

Kyselyssä ilmeni, että lähetyssaarnaaja on enemmän naisten kuin miesten mieleen. Vastaajista 17 prosenttia naisista kertoi nauttivansa tästä asennosta, kun miehistä siitä innostuu vain 12 prosenttia.

”Ero mieltymyksissä sukupuolten välillä voi selittyä esimerkiksi sillä, että miehet kokevat lähetyssaarnaaja-asennon fyysisesti raskaammaksi kuin esimerkiksi seksin harrastamisen takaapäin”, Lavikainen pohtii.

”Naiset saattavat puolestaan pitää lähetyssaarnaaja-asennosta enemmän sen intiimin luonteen vuoksi. Seksiasentoihin liittyy tietysti myös paljon yksilöllisiä mieltymyksiä ja vaihteluja”, hän muistuttaa.

Nuoret eivät innostu lähetyssaarnaajasta – toisin on eläkeiässä olevilla

Kaalimadon mukaan vanhempia suomalaisia vastaajia miellyttää erityisesti tuttu ja turvallinen seksi lähetyssaarnaaja-asennossa. Jopa vajaa neljännes (22 %) yli 65-vuotiaista kokee lemmiskelyn lähetyssaarnaajassa mieluisaksi, kun vastaavasti alle 25-vuotiaiden keskuudessa lähetyssaarnaaja on suosikkiasento vain kuudella prosentilla vastaajista.

Alle 25-vuotiaista lähes kolmannes (30 %) sen sijaan innostuu seksisessioista takaapäin-asennossa.

”Nuorten avoimempi asennemaailma näkyy myös makuuhuoneissa, ja he lähtevät rohkeasti kokeilemaan eri asentoja. Vanhemman ikäpolven perinteikäs suosikki eli seksi lähetyssaarnaaja-asennossa saattaa selittyä sillä, että moni on oppinut nuoruudessaan sen olevan ”ainoa oikea asento”. Itsestä miellyttävältä tuntuva seksiasento voi olla myös kiinni fyysisistä tekijöistä”, Lavikainen huomauttaa.

Suomalaisten lempiseksiasennot top 5

 1. Takaapäin 25 %
 2. Perinteinen lähetyssaarnaaja 14 %
 3. Paranneltu lähetyssaarnaaja 14 %
 4. Ratsastus 12 %
 5. Lusikka (molemmat sivuttain) 6 %

Suomalaisten inhokkiseksiasennot top 5

 1. Seisoma-asennossa 23 %
 2. 69-asento 21 %
 3. Takaapäin 7 %
 4. Lusikka (molemmat sivuttain) 7 %
 5. Ratsastus 5 %

Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta BCW:n analysoimaan kyselytutkimukseen suomalaisten seksielämästä ja seksuaalisuudesta vastasi tuhat iältään 18-70-vuotiasta suomalaista. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö Bilendin M3 Paneelissa huhti-toukokuussa 2020 ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
 • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
 • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.