Hotellihuoneen varaaminen jopa asuinpaikkakunnalta voi tarjota piristystä seksielämään.

Seksin harrastaminen hotellissa esimerkiksi lomamatkan aikana voi tuntua paremmalta kuin kotioloissa. Tämä johtuu psykoterapeutti, seksineuvoja ja kirjailija Ian Kernerin mukaan siitä, että harrastaessa seksiä hotellissa, aivoissa tapahtuu kemiallisia reaktioita, joita ei välttämättä tapahdu omassa makuuhuoneessa.

”Hotellihuone on uusi asia, joka stimuloi aivoissa dopamiinia, jolla on iso rooli kiihottumisessa ja seksuaalisessa innostumisessa”, Kerner sanoi HuffPostille.

Hotellit suunnitellaan usein ylellisiksi ja aistillisiksi hyvästä valaistuksesta kalliisiin lakanoihin ja suureen sänkyyn. Kernerin mukaan tämän takia ihmisillä on hotelliin kirjautuessaan ajattelutapa, että he voivat hemmotella itseään.

”Hotelleissa on jotain ylellistä, raukeaa ja loisteliasta, mikä soveltuu seksuaaliseen oloon”, asiantuntija selvensi.

Stressi pois päältä

Toinen tekijä Kernerin mukaan on se, että kiihottuakseen – etenkin naisten – aivojen osat, jotka liittyvät ahdistukseen ja stressiin pitäisi saada niin sanotusti pois päältä.

”Usein neuvon pariskuntia muuttamaan makuuhuoneensa lemmenpesäksi, joka on vapaa häiriötekijöiltä. Minusta hotelli automaattisesti auttaa ihmisiä olemaan välittämättä häiriötekijöistä”, Kerner selitti.

”Siellä ei ole kuvia lapsista, maksettavia laskuja, luettavia kirjoja; olet poissa omasta elämästäsi, poissa ajasta. Sen ahdistuksen häätäminen, luomalla raja arjen ahdistukselle ja stressitekijöille auttaa kiihottumiseen”, hän jatkoi.

Saadaksesi hotellin hyödyt seksielämän suhteen, ei sinun ole kuitenkaan pakko lähteä lomamatkalle. Kernerin mukaan hotellit maustavat seksielämää jo sillä, että niissä yöpyminen on normaalista poikkeavaa.

”Joskus seksiterapeutit neuvovat potilaita muuttamaan ”seksikäsikirjoituksiaan” ja kokeilemaan eri asentoja tai eri huoneita. Yöpyminen hotellissa tarjoaa tauon rutiineista, mikä samalla stimuloi”, Kerner päätti.

Lähde: HuffPost