Sängyn petaamisella voi olla yllättävänkin hyviä vaikutuksia muun muassa oloosi.

Asiantuntijoiden mukaan sängyn petaaminen voi esimerkiksi lisätä onnellisuutta ja tehostaa tuottavaisuutta, kertoo HuffPost. Sen lisäksi pedattu sänky saa makuuhuoneen näyttämään heti kauniimmalta ja paremmassa järjestyksessä olevalta.

Jos kaipaat kuitenkin vielä enemmän vakuuttelua, miksi sänky kannattaisi pedata joka aamu, on alla 5 syytä lisää.

1. Tunnet nukkuneesi yön paremmin

National Sleep Foundationin vuonna 2010 tekemän kyselyn mukaan vuoteensa joka aamu – tai lähes joka aamu – sijaavat sanovat todennäköisemmin nukkuneensa yönsä paremmin kuin he, jotka eivät petaa sänkyään.

2. Tunnet olosi onnellisemmaksi

The Happiness Project -kirjan kirjoittanut Gretchen Rubin kertoi, että tehtyään kyselyn niille ihmisille, jotka olivat saavuttaneet täyden onnellisuuden, olivat he maininneet sängyn petaamisen yhdeksi tavaksi, joka auttoi onnellisuuden saavuttamisessa.

”Useimmille ulkoinen järjetys vaikuttaa sisäiseen rauhaan. Se on nopea ja helppo askel päivässä, mutta sillä on suuri vaikutus”, Rubin toteaa nettisivuillaan.

3. Sängyn petaaminen on ’pieni voitto’, joka auttaa voittamaan koko päivän

Vuoteen sijaaminen voi auttaa tuntemaan olon onnelliseksi, koska se on pieni voitto, joka antaa sinulle tunteen, että olet jo ottanut otteen päivästä ja samalla se valmistaa sinua ottamaan otteen isommista haasteista päivän aikana.

”Jos koet olosi ylikuormittuneeksi, voi yhden pienen tehtävän valitseminen tilanteesi parantamiseksi – ja tekemällä sitä säännöllisesti – voi auttaa sinua saamaan tunteen hallinnasta”, Rubin kirjoittaa.

”Sängyn petaaminen on hyvä paikka aloittaa ja yhden päivittäisen helpon vaiheen suorittaminen on hyvä tapa energisoida itseäsi haastavampia tilanteita varten”, hän jatkaa.

4. Sängyn petaaminen voi auttaa pitämään kiinni budjetista tai treeniaikataulusta

Charles Duhigg kirjoittaa The Power of Habit -kirjassaan sängyn petaamisen olevan keskeinen tapa, joka silottaa tietä muiden hyvien tapojen muodostumiselle. Sängyn petaaminen ei ehkä paranna budjetoinnin taitojasi, se voi helpottaa tavan muodostumista.

”Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että keskittyessä yhteen, pieneen parannukseen – parempi ryhti, vähemmän television katsomista tai muuta – parannusta tapahtuu muuallakin”, sosiologi Christine Carter kirjoittaa blogissaan.

”Se on merkityksellinen tapa.”

5. Sijattu vuode auttaa rauhoittumaan illalla

Hyvien yöunien kannalta olisi tärkeää vältellä ilta-aikaan puhelimia ja kannettavia tietokoneita. Jos sänkysi on pedattu, käytät sitä epätodennäköisemmin työn teon paikkana tai viihdekeskuksena.

”Kun unettomuudesta kärsiviä hoidetaan, rohkaisemme heitä käyttämään sänkyä vain nukkumiseen ja intiimeihin hetkiin”, neurologian asiantuntija Kelly Glazer Baron sanoi HuffPostille.

”Joku, joka nousee ylös sängystä ja petaa sen voi epätodennäköisemmin vain loikoilla ja katsoa telkkaria tai leikkiä elektronisilla laiteillaan”, hän lisäsi.

Lähde: HuffPost