Ruokakuvien näkeminen laukaisi ruokahimot ylipainoisilla naisilla, vaikka olivat vasta syöneet.

Luxemburgin yliopiston tutkimuksen mukaan ruoka-addiktiot voivat ollakin muuta kuin pelkkä tekosyy syödä enemmän, kertoo brittilehti Daily Mail. Tutkijoiden mukaan osa tutkimukseen osallistuneista ylipainoisista naisista kertoi ruokakuvien näkemisen aiheuttaneen ruokahimoja pian syömisen jälkeen, mikä voisi viitata mahdolliseen ruoka-addiktioon.

Tutkimukset tehtiin joko kolme tuntia syömisen jälkeen tai heti aterian jälkeen näyttämällä osallistujille satunnaisia kuvia tietokoneen näytöllä. Osa kuvista oli Daily Mailin mukaan rasvaisista tai makeista ruoista ja osa ei liittynyt syömiseen millään tavalla.

Tutkimukseen osallistuneita naisia pyydettiin klikkaamaan kuvia mahdollisimman nopeasti. Paino-ongelmista kärsivät naiset klikkasivat kuvia keskimäärin hitaammin.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että ylipainoiset naiset vaistomaisesti stimuloituvat enemmän ruokakuvista. Tämän lisäksi selvisi, että kyseisillä naisilla on yleensä vähemmän tahdonvoimaa.

Daily Mailin mukaan monet osallistuneista ylipainoisista naisista sanoivat tutkimuksen aiheuttaneen ruokahimoja huolimatta siitä, kuinka vasta he olivat syöneet.

”Tämä voi viitata siihen, että osalla ihmisistä on vaistomainen, psykologinen taipumus syöpöttelyyn”, kliinisen ja terveyspsykologian professori Claus Voegele kommentoi.

Hän kuitenkin lisäsi, että muut tutkimukset ovat osoittaneet, että sekä luonnolla että hoivalla voi olla roolinsa liiallisessa syömisessä.

”Ihmiset voivat syödä liikaa lohduttaakseen itseään, koska ovat tylsistyneitä tai se on heille tapa”, hän sanoi.

Lähde: Daily Mail