Rohkeasti liikkeelle yksinkin – Tutkijat: Yksin ulkona käyminen on hyvä asia

Tutkijat kehottavat unohtamaan pelon siitä, että vaikuttaisit surkealta tapaukselta ollessasi yksin liikenteessä – esimerkiksi kahvilassa.

Yksin oleminen ravintolassa tai yksin käyminen elokuvissa ei ole läheskään niin masentavaa kuin saatat ajatella. Tutkijoiden mukaan saatat jopa oikeasti pitää asioiden puuhastelusta yksin.

Newserin mukaan tutkijat tulivat tähän päätelmään tehtyään kyselyn siitä, suosivatko ihmiset tiettyjen aktiviteettien tekoa yksin vai muiden seurassa. Tämän jälkeen tutkijat seurasivat osallistujien reaktioita taidegalleriassa käymiseen joko yksin tai ystäväporukan kanssa.

Tutkimuksen mukaan ihmiset eivät odottaneet juuri nauttivansa galleriassa käymisestä yksinään, mutta lopulta kuitenkin nauttivat siitä aivan yhtä paljon kuin he, jotka menivät galleriaan ystävien kanssa.

”Monet ajattelevat, ettei se ole yhtä hauskaa, koska olemme huolissaan siitä, mitä muut asiasta ajattelevat”, tutkimuksen yksi tekijä, Rebecca Ratner sanoo syyksi sille, miksi monet pelkäävät ulos menemistä yksin.

”Päädymme jäämään kotiin ulos menemisen sijaan, koska pelkäämme muiden mieltävän meidät luusereiksi”, hän jatkaa.

Tämä on vaikeaa ihmisille aikakautena, jolloin naimisiin mennemään vanhempina, töitä tehdään useammin ja vapaa-aikaa on vähemmän. Se kääntyy Ratnerin mukaan yksinäisiksi illoiksi kotona, kun olisi kuitenkin mahdollista olla ulkona nauttimassa itsestään ja vaikuttamassa paikallisiin yrityksiin.

”Meidän pitää muuttaa normeja hieman”, Ratner kertoo ratkaisuksi siihen, miten illat yksin ulkona olisivat hyväksytympiä.

”Meidän pitää saada ihmiset ajattelemaan, että on rohkean siistiä pitää hauskaa yksin”, hän sanoo, mutta myöntää, että se on helpommin sanottu kuin tehty.

”Luojan tähden, se on niin vaikeaa minulle. Niin vaikeaa. Wau”, hän lisää naurahtaen.

Lähde: Newser