Rintojen veltostuminen on luonnollista, kun ajan myötä rinnat menettävät kiinteyttään ja terhakkuuttaan.

Ajan lisäksi myös tietyillä teoilla voi vaikuttaa siihen, miten nopeasti rinnat veltostuvat ja alkavat roikkua. Hidastaaksesi tätä rintojen veltostumista ja pitääksesi ne kiinteänä pidempään kannattaa kääntää katse omiin elämäntapoihin.

Johtava kauneskirurgi Dirk Kremer on paljastanut tavallisia, yleisiäkin tapoja, joilla voit tehdä hallaa rinnoillesi. Lue alta, mitä nämä tavat ovat ja miksi niillä voi olla jopa tuhoisa vaikutus.

Et käytä aurinkosuojaa

Jos et suojaa ihoasi auringolta, altistuu herkkä rintakudos ja dekoltee haitallisille UV-säteille. Sen lisäksi, että tämä on riski ihon palamiselle auringossa ja ihosyöpään sairastumiselle, voi se myös Kremerin mukaan johtaa ennenaikaisiin ryppyihin rinnan alueella. Aurinkovahingot myös hidasta ihosolujen uudistumista, mikä kerryttää vanhoja, kuolleita ihosoluja.

”Se voi myös tuhota ihosi kollageenia ja elastiinia. Kollageeni on kiinteyttä edistävä proteiini, joten jos se vähenee, voivat rintasi alkaa roikkua, kun iho menettää elastisuuttaan”, Kremer selitti Daily Mailille.

Pidät tehodieettejä

Jos ajattelet, että laihduttaminen saisi rinnat terhakkaamaksi, on käsityksesi väärä. Kremerin mukaan tehodieetit usein johtavat monien tärkeiden vitamiinien sekä kivennäisaineiden puutteeseen, mikä vuorostaan aikuttaa siihen, miltä ihosi näyttää ja tuntuu.

”Ne voivat myös laittaa kehosi näätymistilaan ja rasvan sijaan elimistö alkaa varastoida rasvoja ja polttaa kehon rasvatonta massaa (mikä palaa helpommin ja nopeammin uin rasva”, Kremer totesi.

”Tämän vaikutus voi johtaa lihasten sekä niitä ympäröivien kudosten menetykseen, mikä tapahtuu niin nopeasti, ettei ihosi ehdi sopeutua ja se johtaa roikkuvaan ihoon”, hän jatkoi.

Et käytä rintaliivejä

Daily Mail kertoo, että Kremer viittasi tässä tapauksessa ranskalaisten tutkijoiden tutkimukseen, jossa todettiin rintaliivien antaman tuen heikentävän rinnan lihaksia ja saavan rinnat roikkumaan. Kremer kuitenkin kehottaa olemaan luopumatta alusvaatteistasi ja antaa erilaisen neuvon.

”Rintaliivien käyttö voi estää ennenaikaista ihon ja kudoksen roikkumista rinnan alueella, koska ne saavat näin enemmän tukea ja epätodennäköisemmin liikkuvat ympäriinsä venyttäen herkkää kudosta”, Kremer kertoi.

Nukut mahallaan tai kyljellään

Mahallaan nukkumisessa on puolensa, sillä se voi estää kuorsaamista ja uniapneaa, mutta Kremer varoitti tällä nukkuma-asennolla voivan olla tuhoisia seurauksia rinnoille. Daily Mailin mukaan on myös loogista, että rintojen painautuminen patjaan tuntien kausien ajan ei tee niille hyvää. Kremerin mukaan tämä asento myös lisätä ryppyjä – ja kyljellään nukkuminen on yhtä pahasta.

”Ajan mittaan kyljellä nukkuminen saa rinnan siteet venymään”, hän totesi.

Kremerin mukaan kannattaa suosia selällään nukkumista, mutta jos et voi välttää kyljellään nukkumista, laita alle tyyny rintojen tueksi.

Tupakoit

Tupakoinnilla on jo omat terveysriskinsä, minkä lisäksi se vaikuttaa ihon elastisuuteen.

”Tupakansavussa on yli 4 000 kemikaalia, joista monet laukaisevat kollageenin ja elastiinin tuhoutumisen”, Kremer sanoi.

”Tupakointi tai tupakoivien seurassa oleminen voi tehdä hallaa ihollesi ja aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä sekä riippumista rinnan alueella”, hän lisäsi.

Lähde: Daily Mail