Riitele fiksummin – näitä neljää huonoa tapaa kannattaa välttää

Riitojen ja kinastelun ollessa osa elämää on tärkeää osata riidellä oikeilla tavoilla.

Riitelyä voi olla vaikea välttää, koska ne ovat osa elämää ja ihmissuhteita – konflikteja syntyy toisinaan parin kuin parin välille. Riitelyssä on se hyvä puoli, että se usein niin sanotusti puhdistaa ilmaa, mutta sillä on kuitenkin väliä, miten riitelet.

Parisuhdeterapeutti Sue Johnson kertoi yleisimmät huonot tavat, joihin parit sortuvat riidellessään sekä miten riidellä paremmin. Lue alta hänen neuvonsa.

Huono tapa: Aloitat paasauksen heti, kun kumppanisi on lopettanut omansa.

Korjaus: Kun kumppanisi puhuu, kuuntele häntä oikeasti sen sijaan, että mielessäsi jo vain valmistautuisit omaan ryöpytykseesi. Kun kumppani on lopettanut, on sinun helpompi oikeasti vastata hänen sanomisiinsa.

Huono tapa: Huudat, kunnes saat vastaukseksi ”Hyvä on, olet oikeassa.”

Korjaus: Sopikaa yhdessä kumppanisi kanssa, että kumpikaan ei käytä sanoja, kuten ”oikeassa”, ”väärässä”, ”voitin/voitit” ja ”hävisin/hävisit”. Jos riitelyssä pidetään kirjaa siitä, kumpi pärjää ja kumpi voittaa, se vain ajaa teitä erilleen.

Huono tapa: Riitelet aamuyöhön asti ja lopulta tyydyt epämiellyttävään ratkaisuun.

Korjaus: Tee sovinnon ele. Sano kumppanillesi esimerkiksi, että ”Olen edelleen vihainen, mutta en halua loukata sinua. Puhutaan uudelleen huomenna.”

Huono tapa: Piiloudut, kun mitta on tullut täyteen

Korjaus: Vetäytyminen kielii siitä, että olet valmis hylkäämään parisuhteen. Älä siis ryntää pois paikalta. Parempi tapa on sanoa esimerkiksi, että ”Olen tunnekuohun vallassa ja osa minusta ei halua enää puhua.” Sen jälkeen ole aloillasi, kunnes olet valmis puhumaan tai kuuntelemaan.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.