Raportti: Teinitytöt olettavat tienaavansa aikuisena poikia vähemmän

Teinitytöt eivät myös luota löytävänsä sellaista työtä, joka tekisi heidät onnelliseksi.

Naisten palkat ovat vielä miesten perässä ja kerroimmekin vasta, kuinka naiset joutuvat odottamaan tasa-arvoista palkkaa yli sata vuotta. Nyt tuore brittiraportti on osoittanut, että nuoret naiset olettavat tienaavansa miehiä vähemmän.

City & Guilds Great Expectations Report kysyi 14-19-vuotiailta teinitytöiltä ja -pojilta, kuinka paljon he uskovat saavansa palkkaa, kun pääsevät työelämään. Keskimäärin tyttöjen vastaukset vastasivat 55 507 dollarin (noin 52 000 euroa) vuosipalkkaa, kun taas poikien oletus oli tienata 66 416 dollaria (noin 62 000 euroa) vuodessa.

Glamourin mukaan tämän lisäksi teinitytöt kertoivat, etteivät he ole luottavaisia sen suhteen, että löytäisivät ammatin, joka tekisi heidät onnelliseksi. Raportin mukaan 30 prosenttia tytöistä kertoi kaipaavansa tietoa, jota tarvitsevat saadakseen työn, johon olisivat tyytyväisiä, kun taas pojista 24 prosenttia tunsi samoin.

Glamourin mukaan tutkijat uskovat, että nuorten naisten alhaisia palkkaoletuksia vastaan voidaan taistella paremmalla uraneuvonnalla ja sellaisilla roolimalleilla, jotka havainnollistavat edutuja hyväpalkkaisista ammateista, joissa naiset eivät yleensä ole enemmistönä, kuten tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan alan työt.

”Jos haluamme kasvattaa naisten palkkatoiveita, meidän täytyy rohkaista heitä harkitsemaan ammatteja, jotka ovat perinteisemmin miesten dominoivia aloja, kuten talouden ja tekniikan alat, missä palkat ovat usein korkeammat”, raportissa todetaan.

Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä, jotta naiset eivät olettaisi tienaavansa miehiä vähemmän? Jaa ajatuksesi kommenteissa!

Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.