Raportti: Naiset joutuvat odottamaan tasa-arvoista palkkaa vielä yli 100 vuotta

Tällä hetkellä naisten palkat vastaavat keskiarvoltaan samaa, mitä miehille maksettiin vuonna 2006.

Sukupuolten välisen palkkaeron kurominen kiinni on vielä kaukana. Maailman talousfoorumin vuosittaisen tasa-arvoraportin mukaan naisten palkat nousevat miesten tasolle nykytahdilla 118 vuoden päästä – vuonna 2133.

Naisten palkat ovat tällä hetkellä vuosikymmenen miesten palkkojen perässä; keskiverto vuosipalkka naiselle on 11 102 dollaria vuodessa ja vuonna 2006 miehet tienasivat arviolta 11 351 dollaria. Tällä hetkellä naisten palkka on myös noin puolet vähemmän kuin miesten keskiverto vuosipalkka, 20 554 dollaria.

Edistystä palkkaerojen kaventamisessa ei ole juuri tapahtunut vuoden 2008 jälkeen. Maailman talousfoorumin perustaja, taloustieteilijä Klaus Schwabin mukaan tasa-arvolla on entistä enemmän väliä tietokoneiden ottaessa haltuun talouden.

”Meidän pitää luoda maailma, missä naisten panostus ja ihanteet ovat yhtä arvostettuja kuin miesten”, Schwab sanoi The Guardianin mukaan.

Raportissa on selvitetty myös, miten sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu muidenkin tekijöiden kuin palkan kohdalla ja vertailtu eri maita keskenään. Raportin mukaan tasa-arvoisimpia maita ovat Pohjoismaat Tanskaa lukuun ottamatta Islannin ollessa kärjessä, Norja toisena, Suomi kolmantena ja Ruotsi neljäntenä.

Lähde: The Guardian


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.