Ajatus siitä, että meidän kaikkien tulisi kävellä 10 000 askelta päivässä, on juurtunut useimpien ihmisten mieliin, aivan kuten ajatus nukkua kahdeksan tuntia joka yö tai hyväksyä, että aamiainen on päivän tärkein ateria.

Mutta onko tarkka määrä ehdottoman välttämätön? Entä jos saavutat vain 5000 askelta päivässä? Onko sillä mitään merkitystä? Hyvä uutinen on, että kyllä, kaikki askeleet lasketaan!

Kävelyn etuja

1. Se voi auttaa sinua laihtumaan

Käveleminen polttaa kaloreita, vaikka polttamiesi kaloreiden määrä riippuu monista tekijöistä – nopeudestasi, lenkin pituudesta, painostasi jne. Jos haluat pudottaa painoa, on lenkkeily loistava keino aloittaa. Koreassa, Sungkyunkwan-yliopistossa tehdyssä pienessä tutkimuksessa, liikalihavat naiset, jotka kävelivät 50-70 minuuttia kolme kertaa viikossa 12 viikon ajan, pienensivät vyötärönsä ympärysmittaa lähes 3 senttimetrillä ja menettivät 1,5 prosenttia kehonrasvastaan.

2. Se voi tehdä sinusta onnellisemman

Sen lisäksi, että tämä liikuntamuoto auttaa sinua voimaan paremmin fyysisesti, se voi myös auttaa sinua tuntemaan olosi paremmaksi emotionaalisesti. Tutkimukset, joihin lukeutuu yksi Nebraskan yliopiston teettämä, ovat osoittaneet, että säännöllinen kävely voi auttaa vähentämään ahdistusta, masennusta ja negatiivista mielialaa. Se voi myös lisätä itsetuntoa ja vähentää sosiaalisen vetäytymisen oireita.

3. Se voi lieventää suonikohjuja

Clevelandin klinikan mukaan, säännöllisen kävelyn on osoitettu vähentävän suonikohjujen ulkonäköä ja kipua.

4. Se voi auttaa sinua ylläpitämään lihasvoimaa ikääntyessäsi

Purduen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan, kävely voi vähentää ikään liittyvää lihasten menetystä ja auttaa säilyttämään enemmän lihasvoimaa ja lihasten toimintaa.

5. Se voi auttaa ruoansulatuksessa

Kun olet syönyt raskaan aterian, älä käperry sohvalle television eteen. 30 minuutin kävely auttaa aktivoimaan ruoansulatuskanavasi ja pitämään verensokeritasosi vakaampana, toteaa The New York Timesissa oleva artikkeli.

Täytyykö sinun todella kävellä 10 000 askelta päivässä saadaksesi kaikki nämä edut?

Lyhyt vastaus on ei. Harvardin yliopiston epidemiologian professori I-Min Leen mukaan, 10 000 askeleen tavoite ei perustu tieteeseen, se oli markkinointistrategia. Tohtori Lee sanoo: ”Numero on todennäköisesti alkanut markkinointityökaluna. Vuonna 1965 japanilainen yritys, Yamasa Clock and Instrument Company, myi askelmittaria nimeltä Manpo-kei, joka tarkoittaa japaniksi ”10 000 askelmetriä”. Hän sanoo, että yritys on saattanut valita tämän numeron, koska japaniksi kirjoitettu luku 10 000 näyttää kuin henkilö kävelisi.

Todistaakseen, että 10 000 askelta oli liian mielivaltainen luku, tohtori Lee ja tutkijaryhmä lähtivät selvittämään, onko askelille olemassa tiettyä määrää. Heidän tutkimuksensa julkaistiin 2019 keväällä Journal of the American Medical Association -lehdessä, ja siinä todettiin, että vaikka 10 000 askelta on terveydelle edullista, sinun ei tarvitse päästä tähän 10 000 ”maagiseen” rajaan. Itse asiassa tutkijat havaitsivat, että vanhemmilla naisilla vain 4400 askeleen ottaminen päivässä, vähensi 41 prosenttia kuoleman riskiä tutkimusjakson aikana, verrattuna naisiin, jotka kävelivät 2500 askelta päivässä tai vähemmän. Lisäksi ei näyttänyt olevan väliä, oliko kävely nopea tempoisempaa vai rauhallisempaa.

Tämä ei tarkoita sitä, että sinun tulisi alkaa vähentämään kävelymäärää alle 10 000 askeleeseen, jos vain kuntotasosi tai aikataulusi sallivat. Tohtori Lee sanoo: ”En suosittele alentamaan askelia alle 10 000 askeleeseen päivässä, se on fantastista niille, jotka saavuttavat 10 000 askelelta päivässä. Silti se ei ole niin välttämätöntä, kuin aiemmin ajateltiin optimaalisen terveyden saavuttamiseksi.”

Jaa tämä mainio uutinen, joilla ei aika tahdo riittää ottamaan 10 000 askelta päivässä!

Lähde: Pure Wow