Elegantti ja monipuolinen punainen huulipuna on klassikko.

Jos olet aiemmin arastellut punaisen huulipunan käytön kanssa, voit luopua arastelusta. Näiden vinkkien avulla jokainen voi käyttää klassikkoväriä huulissaan.

Ota valaistus huomioon

Jos aiot viettää aikaa ulkoilmassa, valitse pehmeämpi tai läpikuultavampi sävy. Iltaa varten hyvä valinta on rohkeampi punainen, jotta piirteesi tulevat esiin.

Vältä syviä punaisen sävyjä, jos huulesi ovat ohuet

Syvät punaisen sävyt ohuissa huulissa saavat huulet näyttämään pienemmiltä.

Älä korosta silmiäsi

Huulipunasuunnittelija Poppy King neuvoo yhdistämään punaisen huulipunan mahdollisimman kevyeen silmämeikkiin. Hieman ripsiväriä ja beigeä luomiväriä riittää.

Jos sävy ei toimi, älä silti heitä huulipunaa menemään

Huulikiiltojen avulla voit hieman muuttaa sävyä. Laita huulipunan päälle kultaista kiiltoa, niin sävystä tulee lämpimämpi ja pehmeämpi. Jos laitat sen päälle pinkkiä kiiltoa, sävy taittaa enemmän siniseen.

Samaa punaa poskiin

Tee huulipunalla pieni täplä poskipäiden korkeimpiin kohtiin ja häivytä se sormillasi.

Ole tarkka

Tarkkuus kannattaa, laittoi huulipunaa sitten siveltimen avulla tai suoraan tuubista. Meikkitaiteilija Maria Verelin mukaan punaista huulipunaa ei saisi koskaan laittaa rennosti taksin/bussin kyydissä istuessaan.

Älä käytä punaista rajauskynää

Jos sävy ei käy täysin yksiin huulipunasi sävyn kanssa, saat huuliisii kaksisävyisen vaikutuksen. Jos pidät huulten rajaamisesta, etsi sävy, joka on lähinnä huultesi omaa, luonnollista sävyä ja käytä sitä rajauksessa.

Vältä hampaiden sotkeentumista

Punattuasi huulesi, laita sormi huuliasi vasten vaakasuoraan ja paina huulesi siihen kiinni. Sitten vedä sormea poispäin itsestäsi ja ylimääräinen väri tarttuu sormeesi.

Lähde: Real Simple