Psykologi: Näin kauan kannattaa odottaa eron jälkeen ennen kuin palaat deittailun pariin

Psykologi valotti, kuinka kauan kannattaisi odottaa ennen kuin aloittaa deittailun uudelleen.

Eron jälkeisen deittailun suhteen on vallalla kaksi koulukuntaa: jos heti eron jälkeen deittailee, on kyse reboundeista tai laastarisuhteista, mikä ei ole hyväksi. Toinen ajatus on, että paras tapa päästä yli entisestä on päätyä sänkyyn jonkun uuden kanssa.

Mikä sitten olisi sopiva aika odottaa eron jälkeen ennen kuin palaa deittimarkkinoille? Psykologi ja deittailusta kirjan kirjoittanut Paulette Kouffman Sherman kertoi Glamourille, että sitä on vaikea määrittää, mutta suotavaa olisi odottaa ainakin kuukausi.

”Monet tarvitsevat kuukauden tai kaksi eron käsittelemiseksi, sureakseen ja ottaakseen suhteesta opikseen ennen paluuta deittailun pariin, jos olivat suhteellisen vakavassa suhteessa”, Sherman sanoi.

Jos suhde kesti vuoden tai pidempään, voi olla tarpeen odottaa 3-4 kuukauttakin. Jos taas kyse oli lyhyestä suhteesta, voi vähempikin aika riittää.

Oma mielentila kuitenkin tärkeämpää

Tiettyä aikaa tärkeämpää on kuitenkin oma mielentila. Glamourin mukaan on syytä varmistaa, ettet ole enää eron jälkeisessä tilassa, vaan olet päässyt yli suhteen suremisesta ja päässyt takaisin arkeen kiinni niin töiden, harrastusten, ystävien ja kaiken muun suhteen, mitä elämääsi normaalisti kuuluu.

”Tällä tavoin tunnet itsesi kokonaiseksi ja itsevarmuutesi hyväksi ennen kuin menet eteenpäin ja uuteen suhteeseen etkä vain koeta täyttää sitä aukkoa”, psykologi selitti.

Tauon pitäminen deittimaailmasta eron jälkeen ei ole pelkästään omien haavojen parantelua varten, vaan kyse on psykologian tohtori Sanam Hafeezin mukaan myös siitä, että selvität, mitä olet oppinut päättyneestä suhteesta ja mitä kannat mukanasi seuraavaan.

”Parisuhteiden päättymiset opettavat meille niin paljon itsestämme: tavastamme kommunikoida, onko se tapa tehokas vai ei, kuinka käsittelemme epävarmuuksia, konflikteja ja sekä sitä, kuinka olla olemassa yhtä aikaa sekä yksilönä että osana paria”, Hafeez sanoi Glamourille.

Ajattele mitä parisuhteesi sekä erosi opetti sinulle siitä, mitä haluat ja et halua, ja pohdi myös sitä, että deittailu kiinnostaa oikeista syistä etkä vain koeta saada sillä huomiotasi muualle erosta. Yhden yön juttu tai lyhyt romanssi ei välttämättä ole paha asia, mutta jos aikeenasi on löytää uusi, vakava parisuhde, on luultavasti parempi odottaa kunnes olet päässyt yli edellisestä.

Kuinka kauan sinä olet odottanut eron jälkeen ennen kuin olet palannut deittailemaan? Kerro alla kommenteissa!

Lähde: Glamour


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.