Positiivisesti ajatteleminen voi auttaa tekemään parempia ruokavalintoja, paljastaa tutkimus

Positiivisesti ajatelleet tekivät tutkimustilanteissa parempia ruokavalintoja.

Journal of Consumer Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka ajattelevat positiivisesti ennen ateriaansa, valitsevat terveellisempiä ja parempia syötäviä. Tutkimustulos saatiin neljän tutkimuksen avulla.

Kahdessa ensimmäisessä tutkimuksessa tutkijat antoivat osallistujille luettavakseen yhden kolmesta tarinasta, joista yksi oli onnellinen, yksi neutraali ja yksi surullinen. Tarinat luettuaan neutraalin ja surullisen ryhmät arvioivat roskaruoan suotuisummaksi kuin terveelliset ruoat ja onnellisen tarinan lukeneet osallistujat suosivat terveellisempiä ruokia roskaruoan sijaan.

Kahdessa jälkimmäisessä tutkimuksessa tutkijat antoivat opiskelijoille kaksi tehtävää. Ensin osallistujia pyydettiin ajattelemaan asioita, jotka tekevät heidät onnelliseksi ja sen jälkeen heitä pyydettiin ajattelemaan nykyistä elämäntilannettaan.

Osallistujat söivät vähemmän karkkia ja enemmän rusinoita, kun heitä pyydettiin ajattelemaan positiiviisia asioita. Nykyistä elämäntilannetta ajatellessaan taas karkit maistuivat rusinoita paremmin.

Tutkijoiden mukaan tämä voi johtua siitä, että positiivisesti ajattelevat ihmiset ajattelevat kokonaisuutta; heille terveelliset ruoat ovat avainasemassa heidän tulevaan hyvinvointiinsa ja siksi arvioivat ne korkeammalle, koska he arvostavat sitä, mitä nämä ruoat voivat tehdä elämilleen.

Negatiivisesti ajatteleville tai nykyhetkeen keskittyville pikaruoka on nopea helpotus, joka parantaa sen hetkistä mielialaa ja he eivät ole yleensä yhtä abstraktisia kuin positiivisesti ajattelevat. Tutkimuksen loppupäätelmä? Ajattele iloisia ja onnellisia ajatuksia ennen kuin syöt – tai miksei toki vaikka koko ajan, jos vain mahdollista.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.