Nämä 7 asiaa shoppailuun ja vaatteisiin liittyen tulevat hyvin tutuksi pitkille naisille.

Kun vaatteet istuvat hyvin ja näyttävät hyvältä päälle, tuo se mukanaan hieman lisää itsevarmuutta ja itseään saattaa kantaa eri tavalla. Vaatteita tuotetaan kuitenkin yleensä massoille, joten vaatteiden löytäminen voi osoittautua vaikeaksi, jos on pitkä nainen – yli 180-senttinen.

Pitkästä naisesta voi tuntua erittäin vaivalloiselta kiertää kauppoja toisensa jälkeen ja selata verkkokauppoja, kun hän yrittää löytää istuvia ja itseä viehättäviä vaatteita. Shoppailun samaistuttavat haasteet tekevätkin pitkistä naisista fiksuja shoppailijoita ja he ovat luovempia asukokonaisuuksien tyylittelyn kanssa, toteaa INSIDER.

Mitä nämä samaistuttavat pitkien naisten shoppailuongelmat sitten ovat? Alle on listattu 7 sellaista.

1. Housut ja leggingsit ovat aina liian lyhyet

Jos pituutta on yli 180 senttiä, voi tarpeeksi pitkien housujen löytäminen olla vaikeaa ja liian lyhyeksi jäävät eivät jää lyhyeksi tyylikkäällä tavalla, kuten nilkkapituiset housut. Sen sijaan, että joutuisi hyväksymään tappionsa, on avain kaikkeen näiden housujen tyylittelyssä. Leveälahkaiset housut tai culottes-housut tasapainottavat pitkiä jalkoja ja ovat mukava vaihtoehto skinny-mallin housuille, jotka vaikuttavat kutistuneilta pitkän naisen yllä. INSIDER:n mukaan myös flare-mallin farkut kuuluvat pitkän naisen vaatekaappiin, sillä niissä on luonnostaan usein pidemmät sisäsaumat kuin skinny-mallin farkuissa. Jos kuitenkaan lyhyeksi jääviltä skinny-farkuilta ei voi välttyä, käytä niiden pituutta – tai tässä tapauksessa lyhyyttä – hyödyksi antamalla jaloissasi päärooli nyöritetyille sandaaleille tai gladiaattorikengille, jotka nousevat nilkasta ylöspäin.

2. Revityt farkut eivät ole juuri koskaan revityt oikeista paikoista

Farkkutrendeissä on näkynyt revittyjä ja kuluneita farkkuja, mutta pitkien naisten kohdalla nämä yksityiskohdat voivat olla ongelma: reiät eivät koskaan ole polvien kohdalla, vaan korkeammalla ja koko tyyli silloin menee metsään. Jos haluat nauttia revityistä farkuista, valitse sellainen malli, jossa kulumia ja revittyjä kohtia on useampia kummassakin lahkeessa. Lisäreiät vievät pois huomion niiltä, jotka vaikuttavat olevan istuvuuden takia hassussa paikassa.

3. Polven ylittävät saappaat eivät yleensä peitä polvia

Jos jaloilla on mittaa, eivät nämä syksyn vakiovarustukseen kuuluvat kengät toimi nimensä mukaisesti pitkän naisen yllä. INSIDER:n mukaan yksi tapa saada polven ylittävien saappaiden pidentävä vaikutus on yhdistää niihin reisiin asti tulevat sukat. Tämä illuusio toimii parhaiten yhdessä mekon tai hameen kanssa.

4. Minimekko on kuin paita

Suloiset minimekot sopivat kesäpäiviin, mutta lyhyt helma voi olla epämukava pitkän naisen mielestä ja jo käveleminen tai istuminen voi olla vaikeaa. Pesussa minimekolle voi vielä käydä ikävästi, jos se pääsee kutistumaan ja silloin se jo tarvitsee kaverikseen housut. Tämän ongelman voi välttää sillä, että lyhentää pidemmän mekon itselle sopivaksi minimekoksi. Mekkoa ostaessa on myös syytä muistaa ottaa huomioon, ettei vyötärö kiristä liian ylhäältä kroppaa.

5. Maksimekot ovat liian lyhyitä

Kuin housujenkin kanssa, myös maksimekkojen kanssa voi tulla eteen se ongelma, että sen helma hulmaa hieman nilkkojen yläpuolella eikä siellä, missä sen pitäisi. Tämä pilaa sen siluetin, mikä tällaisella mekolla on tarkoitus syntyä. INSIDER:n mukaan on kuitenkin sellaisia maksimekkomalleja, kuten high-low, joiden on tarkoitus olla edestä selvästi lyhyempiä kuin takaa, mikä auttaa viemään huomion pois helmasta, joka ei olekaan niin pitkä kuin sen pitäisi.

6. Vaatteiden räätälöinti ei ole mahdollista

Kun on pitkät raajat, ei yleensä saa samanlaista mahdollisuutta muokata vaatetta itselleen istuvammaksi ja sopivammaksi; ompelija ei voi tehdä mitään sille, jos vaatteessa ei ole riittävästi kangasta alun perin. Koska pituutta ei voi lisätä, kannattaa kokeilla leikitellä osilla. Kun ajatuksella on tyylitellyt, voivat ylisuuret vaatteet olla yhtä hyvännäköisiä kuin istuvat vaatteet. Tämä ylimääräinen kangas myös antaa mahdollisuuden kokeilla ja leikitellä vaatteen kanssa sitomalla, vyöttämällä, poimuttamalla ja jopa leikkaamalla.

7. Hihat eivät ole koskaan tarpeeksi pitkät

Niin nahkatakkien, bleiserien kuin talvitakkien pitäisi istua täydellisesti. Jos valitsee isomman koon saadakseen riittävän pitkät hihat, näyttää takki väärältä muualta, kuten hartioista tai vyötärön kohdalla. Lyhyiden hihojen takia paljastuvat ranteet voi omaksua keskittymällä yksityiskohtiin. INSIDER vinkkaa, että jos olet pukenut yllesi bleiserin, koeta kääriä hihat ja laittaa näyttävä sormus tai rannekoru ylle. Ylisuuri pusero tai neule on myös hyvä tapa kerrospukeutua muun muassa yllä mainittujen takkityyppien kanssa, koska pitkät hihat voivat kurkistaa takin lyhyempien hihojen alta.

INSIDER muistuttaa, että jos löydät sellaisia vaatemerkkejä ja -kauppoja, jotka sopivat sinun vartalollesi, suuntaa niiden luo silloin, kun sijoitat olennaisiin vaatekappaleisiin pikkumustasta mekosta bleiseriin.

INSIDER:n mukaan voi tuntua siltä, että vaatevaihtoehdot ovat todella rajoitetut, kun on yli 180-senttinen, mutta loppujen lopuksi ei ole mitään kiveen hakattuja sääntöjä, miten sinun pitäisi pukeutua. Siksi ota kaikki ilo irti pituudestasi ja anna sen motivoida sinua olemaan valikoivampi muotivalintojesi kanssa – avoin mieli tyylittelyn kanssa voi johtaa näyttävään tyyliin, joka saa sinut tuntemaan itsesi itsevarmaksi.

Oletko sinä kohdannut ongelmia shoppailun kanssa pituutesi takia? Kerro kokemuksistasi ja vinkkejäsi shoppailuun kommenteissa!

Lähde: INSIDER