Piristystä makuuhuoneeseen: Viisi lupausta, jotka tekevät ihmeitä pariskuntien seksielämälle

Vuoden vaihtumisen aikaan monet tarkastelevat oman elämän kehityskohteita ja tekevät lupauksia, joilla olisi tarkoitus tehdä elämästä parempaa. Osansa tästä saavat myös parisuhde ja seksielämä.

Kaalimato.comin mukaan parisuhteesta ja seksielämästä olisi kuitenkin tärkeää pitää hyvää huolta ympäri vuoden. Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen suositteleekin pariskuntia viettämään ”parisuhteen uutta vuotta” vaikka joka kuukausi.

”Kerran vuodessa tehtävät uuden vuoden lupaukset ovat hyvä tapa herätellä omia ajatuksiaan tulevaisuuden suuntaviivoista. Parisuhteessa niin sanottuja kehityskeskusteluita olisi sen sijaan hyvä pitää huomattavasti säännöllisemmin”, Lavikainen neuvoo.

Lupauksia tehdessään moni saattaa kompastua ajatukseen ihanneminästä, ja lupauksia tehdään kerralla pitkä liuta. Lavikaisen mukaan lupauksia miettiessä on tärkeää visualisoida itselleen lupauksen taustalla oleva iso kuva, päämäärä.

Kun tämä päämäärä on selvillä, kannattaa lupaus palastella pienempiin, saavutettavissa oleviin osiin, jotta uusista rutiineista kykenee pitämään kiinni pitkäjänteisesti. Seksuaaliterapeutin mukaan tärkeintä lupausten toteutumisessa on niiden takaa löytyvä motivaatio.

”Jos et ole pohtinut muutosta pidempään tai et pidä tekemääsi lupausta itsellesi tärkeänä asiana, ei se yleensä tule pitämään kovin pitkään. On siis hyvä tehdä harkittuja lupauksia, kirjoita ne vaikkapa ylös ja puhu niistä läheisillesi ääneen. Ympäristön tuki on erityisen tärkeää niinä hetkinä, kun lupauksen pitäminen tuntuu haastavalta”, Lavikainen sanoo.

Viisi lupausta

Lavikainen on listannut pariskuntien avuksi viisi lupausideaa, joilla voi piristää seksielämää.

Lupaus 1: Pyrimme aktiivisesti huomaamaan ja huomioimaan vähintään yhden positiivisen asian päivässä toisistamme, ja kerromme sen toiselle sanallisesti tai kirjallisesti.
Positiivinen asia voi olla esimerkiksi kumppanin persoonaan, ulkonäköön tai tekemiseen liittyvä asia. Pienikin hyvä juttu tai positiivinen asia riittää.

Lupaus 2: Pidämme seksuaalisuudesta huolehtimista tärkeänä.
Tämä voi tarkoittaa monenlaisia asioita: esimerkiksi avoimempaa keskustelua seksistä, meditaatiota, itsetutkiskelua ja oman kehon kuuntelemista, seksiin liittyvien haasteiden ratkaisemista terapeutin kanssa, opettelemista olla puhumatta ikävästi omasta tai kenenkään muunkaan kehosta tai mitä tahansa muuta, joka edistää seksuaalista hyvinvointianne jollain tapaa.

Lupaus 3: Vietän kumppanini kanssa säännöllisesti intiimiä aikaa ilman seksiä.
Vaihtakaa esimerkiksi työpäivän kuulumisia alasti sängyssä makoillen.

Lupaus 4: Pidämme makuuhuoneemme viihtyisänä.
Säännöllinen perusteellinen siivous, tuuletus, puhtaat lakanat, pedattu sänky ja tunnelmallinen sisustus paitsi voivat auttaa nukkumaan paremmin, voivat saada myös viettämään enemmän aikaa makuuhuoneen puolella.

Lupaus 5: Teemme pienestä vähän isompaa.
Kiinnittäkää huomiota arjen pieniin tekoihin ja hellyydenosoituksiin, ja panostakaa niihin aavistuksen verran enemmän. Seuratkaa, miten se vaikuttaa suhteenne laatuun. Jos esimerkiksi ehdit nähdä kumppaniasi vain lyhyesti, anna hänelle hieman pidempi hellä suudelma pikaisen suukon sijaan.

”Saa kerrankin panna ilman keskeytyksiä”

Kaalimato.com kysyi verkkosivuillaan tavallisten suomalaisten kokemuksia siitä, minkälaisia parisuhdetta tai seksielämää parantavia lupauksia he ovat joskus tehneet ja todenneet toimiviksi. Tällaisia vastauksia suomalaiset antoivat:

”Olen luvannut olla itselleni armollisempi. Ei mies välitä siinä kiihkossa, jos seksin aikana vatsamakkara muodostuu tai reidet hyllyvät. Ja vaikka haittaisi, niin se on häneltä pois ja laittakoon silmät kiinni. Olen opetellut olemaan itselleni armollisempi, ja se vapauttaa myös seksin aikana jännitteet ja rajoitteet.”
-Nainen 21 vuotta

”Lupaus varata yhteistä aikaa läheisyydelle. Myös etukäteen jo aamupäivästä annetut lupaukset illan toiminnasta pitävät vireyttä yllä iltaan saakka.”
-Mies 30 vuotta ja nainen 25 vuotta

”Olen antanut itselleni luvan (päättänyt) tutustua itseeni, siihen mistä tykkään, kokeilla eri asioita uteliaisuudella, vaikka sitten ilman seksikumppania ja iskostaa päähän sen ajatuksen, että se tosiaan on fine. Siinä ei ole mitään ”outoa” tai hävettävää.”
-Nainen 23 vuotta

”Yön yli -treffit kerran kuussa, saa kerrankin panna ilman keskeytyksiä ja häiriötekijöitä. Pelasti parisuhteen suurperheessä.”
-Nainen 37 vuotta

”Olimme ehtineet seurustella nykyisen mieheni kanssa jo viisi vuotta emmekä kumpikaan olleet ”piristäneet” tavallista seksiä mitenkään. Alkoi seksielämä tuntua liiankin arkiselta asialta, joten lupasin itselleni tehdä asian eteen jotain ja ostin pientä extraa mukaan, muun muassa stimuloivan voiteen ja seksikkäitä vaatteita. Voin vain ihmetellä, miksi en ole sitä aiemmin tehnyt. Mieskin innostui kokeilemaan uusia asioita ja kyllä on nyt seksielämä parantunut.”
-Nainen 27 vuotta

”Lupaukset, jotka pidetään ovat parhaita. Lupaus rehellisyydestä ja avoimuudesta sängyssä on todella hyvä alku.”
-Nainen 21 vuotta

Näiden lupausten lisäksi voit piristää ja maustaa seksielämääsi monenlaisilla tavoilla. Kerroimme aiemmin 22 keinosta, joilla piristät seksielämääsi, ja voit lukea niistä lisää täällä.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.