Erilaiset romanttiset eleet ja teot kannattaa muistaa osana arkea.

Kumppanin ilahduttaminen erilaisilla pienillä, romanttisilla eleillä ja teoilla – esimerkiksi kukkien ostaminen muuten vain tai lempiaterian valmistaminen yllätyksenä – kannattaa, sillä Emotion-journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan se tekee onnellisemmaksi, kertoo Glamour.

Tutkimukseen osallistujat kertoivat tekevänsä jotain mukavaa kumppanilleen, kuten muuttavansa suunnitelmiaan tai tekevänsä kotiaskareita, noin kahtena päivänä kolmesta, mutta kertoivat, että heille tehtiin vastaavia pieniä eleitä noin kolmena päivänä viidestä, joten Glamourin mukaan osa eleistä saattoi jäädä huomaamatta.

Tällä ei kuitenkaan vaikuttanut olevan paljon väliä. Vaikka kumppanin huomaamat eleet olivat eniten hyödyksi pariskunnille, olivat ihmiset onnellisempia pieniä, romanttisia eleitä tehtyään huolimatta siitä, ilmaisiko heidän kumppaninsa kiitollisuuttan vai ei.

”Jos näkisin vaivaa tehdäkseni jotain mukavaa ja puolisoni ei huomaisi sitä, reaktioni olisi ’No kiitos vain ihan perhanan paljon'”, tutkimusta tehnyt Harry Reis sanoi.

Glamourin mukaan näin asiat eivät kuitenkaan ole ja Reis lisäsikin, että ihmiset ovat ”ohjelmoitu” antamaan. Reis on saanut myös selville, että ihmiset esimerkiksi tulevat onnellisemmaksi käytettyään rahaa muihin, mutta omien motiivien täytyy vain olla viattomat; syy ei voi olla vaikutuksen tekeminen toiseen ihmiseen tai yritys saada jotain vastapalveluksena.

Tutkimus toteutettiin kyselynä 175 ihmiselle, jotka olivat olleet naimisissa keskimäärin seitsemän kuukautta.

Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia