Pieni ja ahtaantuntuinen kylpyhuone on monen asunnon sisutuksen kompastuskivi.

Helposti toteutettavilla muutoksilla voit kuitenkin luoda pieneen kylpyhuoneeseen tilantuntua, valoisuutta ja raikkaamman ilmeen.

1. Lisää valaistusta.

Himmeästi valaistu kylpyhuone näyttää pimeältä, pieneltä ja ahtaalta. Tähän auttaa valaistuksen lisääminen. Keltaista valoa hohkavat loisteputket kannattaa vaihtaa voimakkaampiin, valkoisiin LED-lamppuihin.

2. Tee kylpyhuoneesta kokovalkoinen.

Kokonaan valkoinen tila tekee etäisyyksien hahmottamisen vaikeaksi ja saa täten pienen huoneen näyttämään todellista isommalta. Valkoinen myös heijastaa valoa paremmin, jolloin kylpyhuoneesi näyttää valoisammalta. Pidä huoli, että kaikki tavarat ovat valkoisia: saippuapumppu, näkyvillä olevat pesuainepullot, pyyhkeet ja kylpyhuoneen matto. Maalaa värilliset kaakelit valkoiseksi.

3. Pura turhat kaapit.

Kaapit rikkovat seinien yhtenäistä linjaa. Poista kaikki säilytyskalusteet, jotka eivät ole ehdottoman välttämättömiä. Yksi tapa luoda tilantuntua on poistaa kaapeista ovet tai asentaa niihin lasiovet. Voit myös asentaa kylpyhuoneeseen hyllylevyjä.

4. Poista kaikki turha tavara.

Turhat tavarat kylpyhuoneessa vievät tilaa ja luovat epäjärjestystä. Yksinkertainen hylly vie vähemmän tilaa fyysisesti ja visuaalisesti. Poista pinnoilta kaikki ylimääräinen tavara. Poista myös tarpeettomat laskutasot, jos kylpyhuoneessasi on sellaisia.

5. Lisää peilejä.

Peilit heijastavat valoa erinomaisesti ja niillä saa luotua illuusion isosta tilasta. Vaihda jo olemassa olevat peilit isompiin. Voit myös lisätä peilejä ja asentaa ison peilin esimerkiksi tyhjälle seinälle.

6. Tee suihkutilasta läpinäkyvä.

Vaihda suihkuverho läpinäkyvään. Jos sinulla on suihkukaappi, vaihda huurrelasia olevat seinät kirkasta lasia oleviin. Voit myös tehdä koko kylpyhuoneesta vedenkestävän, jolloin et tarvitse mitään suojaa suihkun eteen.

Lähde: HuffPost