Pieni herkuttelu suklaalla päivittäin tekee hyvää terveydelle, paljastaa tutkimus

Etenkin tumman suklaan terveysvaikutuksia on julkaistu monia tutkimuksia ja nyt niiden joukkoon voidaan lisätä yksi lisää.

British Journal of Nutritionissa julkaistun tutkimuksen mukaan suklaan syöminen päivittäin voi auttaa estämään tyypin II diabetesta ja insuliiniresistenssiä, joka on riskitekijä sydän- ja verisuonitautiin. Niillä tutkimukseen osallistuneilla, jotka söivät 100 grammaa suklaata päivittäin, todettiin vähentynyt insuliiniresistenssi sekä parantuneet maksaentsyymit.

Tämän lisäksi päivittäin suklaata syöneiden todettiin olevan myös nuorempia, fyysisesti aktiivisempia ja omaavan korkeamman koulutuksen kuin heidän, jotka kertoivat, etteivät syö suklaata päivittäin.

”Ottaen huomioon yhä kasvavan määrän tutkimusaineistoa, omamme mukaan luettuna, kaakaopohjaiset tuotteet voivat olla lisäsuositus ruokavalioon kardiometabolisen terveyden parantamiseksi, mutta havainnointitutkimustuloksien täytyy saada tukea vahvoilta koetodisteilta”, professori Saverio Stranges kommentoi.

”Tämän tiedon käyttömahdollisuksiin lukeutuu muun muassa terveydenhuollon ammattilaisten suositukset rohkaista ihmisiä nauttimaan paljon fytokemikaaleja sisältäviä ruokia, joihin voi sisältyä tumma suklaa kohtuullisina määrinä”, professori jatkoi.

”On kuitenkin tärkeää tehdä ero luonnollisen kaakaon ja prosessoidun suklaan välille, sillä jälkimmäinen on paljon kaloreita sisältävä syötävä. Näin ollen kuntoilu, ruokavalio ja muut elämäntapaan liittyvät tekijät täytyy tarkoin tasapainottaa, jotta vältytään haitalliselta painonnousulta ajan myötä”, Stranges kertoi.

Tutkimus on usean tahon yhteistyötä, sillä sen tekoon osallistui Luxembourg Institute of Healthin, Warwickin yliopiston lääketieteellisen, Etelä-Australian yliopiston sekä Mainen yliopiston tutkijoita, jotka perehtyivät tietoihin yli tuhannelta 18-69-vuotiaalta, jotka osallistuivat Observation of Cardiovascular Risk in Luxembourg -tutkimukseen.

Voit lukea lisää tutkimuksesta esimerkiksi Warwickin yliopiston sivuilta.

Lähde: Telegraph


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.