Jos kaipaat motivaatiota keittiön pitämiseen siistinä, voi tämä tutkimustulos antaa uutta intoa siihen.

Jos sinusta tuntuu, että syöt liikaa tai tai haluat pitää painosi paremmin kurissa, kannattaa pitää keittiö siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Cornellin yliopiston tekemä tutkimus paljasti, että ihmisillä on taipumusta syödä enemmän sotkuisissa keittiöissä kuin järjestyksessä olevissa.

”Kaoottisessa ympäristössä oleminen vaikuttaa saavan ihmiset ajattelemaan, että ’Kaikki on jo muutenkin riistäytynyt käsistä, joten miksi minä olisin?'”, päätutkija Lenny Vartanian totesi tiedotteessa.

Newserin mukaan tutkimusta varten 101 naista päästettiin yksitellen joko sottaiseen tai siistiin keittiöön, jossa oli tarjolla naposteltavaksi keksejä, voileipäkeksejä ja porkkanoita. Osaa naisista pyydettiin kirjoittamaan jotakin ajasta, kun tunsivat asioiden olevan hallinnassa ja toista osaa ajasta, kun tunne oli ollut päinvastainen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että sotkuisissa keittiöissä olleet naiset, jotka kirjoittivat ajasta, kun asiat eivät olleet hallinnassa, söivät 103 kalorin edestä keksejä – tuplasti se määrä kuin mitä samaa tehtävää siistissä keittiössä tehneet naiset söivät.

Sotkuisissa keittiöissä olleet naiset, jotka kirjoittivat kontrollin pitämisestä, söivät vain 38 kalorin edestä keksejä.

”Kaoottinen ympäristö ei vaikuttanut voileipäkeksien tai porkkanoiden syömiseen”, tutkijat totesivat.

Environment and Behavior -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen yksi kirjoittajista, Brian Wansink kertoi, että vaikka tietyt tavat, kuten meditaatio, voivat auttaa pääsemään ’Olen kontrollissa’-ajatustapaan, voi omien jälkien siistiminenkin auttaa jo paljon.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Newser