Koronavirus leviää yhä, mutta tähän aikaan vuodesta myös tavallinen flunssa onnistuu kellistämään monet vuoteeseen sairastamaan.

Onneksi on olemassa erilaisia tapoja ja niksejä, joiden avulla voi koettaa pitää flunssan loitolla sekä oman vastustuskyvyn iskussa. Yksi näistä tavoista on hyinen, sillä se sisältää jäävettä.

Herkkusuut on kertonut venäläislääkäri Sergej Bubnovskyn niksistä, jossa jalat upotetaan joka ilta jääveteen 10-15 sekunnin ajaksi. Tämän pitäisi lääkärin mukaan auttaa pitämään vastustuskyky vahvana ja flunssat kaukana.

Herkkusuut-sivuston mukaan jalat pitäisi upottaa joka neljäs tunti veteen, jos vastustuskyky on todella huonossa kunnossa. Tavallisesti upottaminen kerran illassa kuitenkin riittää.

Esimerkiksi uimahalleissa on kylmäaltaita, joiden tarkoitus on tehostaa verenkiertoa ja vastustuskykyä. Herkkusuun mukaan tämän myötä jalkojen upottaminen jääveteen ei kuulostaa yhtään hassummalta idealta.

Herkkusuut kertoo myös, että Virginian yliopistossa on tehty tutkimus, jonka mukaan jäävesi auttaa kehoa tuottamaan hormonia, joka parantaa vastustuskyvyn toimintaa. Tutkimuksissa on osoitettu myös, että avantouinti 1-2 kertaa viikossa vähentää masennukseen sairastumisen riskiä.

Lähde: Herkkusuut / Newsner