Kahden pienen lapsen äiti haluaa julkaisemallaan videolla rohkaista samaa kokeneita ja tuoda perheväkivaltaa tietoisuuteen.

Irlantilaisen Emma Murphyn Facebookissa julkaisema video on levinnyt kulovalkean tavoin netissä. Pitkän pohdinnan jälkeen 26-vuotias kahden lapsen äiti päätti videolla kertoa tarinansa ja kokemuksiaan perheväkivallasta.

”Päätin, että minun pitää julkaista tämä itseni ja lasteni takia ja tuodakseni tätä tietoisuuteen muille naisille”, Murphy toteaa videon alussa.

Videolla Murphy kertoo olleensa 3,5 vuotta kestäneessä suhteessa miehen kanssa, kenen uskoi olevansa elämänsä rakkaus. Viime vuonna Murphy sai tietää miehen pettäneen häntä – mies kesällä kielsi kaiken, mutta toinen nainen tuli miehelle raskaaksi ja otti Murphyyn loppuvuodesta yhteyttä.

Murphy koetti kuitenkin antaa anteeksi ja antoi miehelle uuden mahdollisuuden. Mies kuitenkin petti myöhemmin uudelleen, isänpäiväviikonloppuna, jota vietetään Irlannissa kesäkuun kolmas sunnuntai ja Murphy sai kuulla asiasta pari päivää ennen kuin kuvasi videon.

”Menin salille (miehen luo) ja kysyin asiasta ja hän tietysti kielsi kaiken”, Murphy kertoo ja paljastaa miehen lyöneen häntä kasvoihin tilanteen päätteeksi.

”Eikä se ollut ensimmäinen kerta.”

Väkivallan lisäksi Murphy on kokenut sanallista pahoinpitelyä – mies on sanonut viimeiset 1,5 vuotta Murphyn olevan vainoharhainen ja sekaisin. Murphy sanoo videolla ymmärtäneensä tuoreimman sattumuksen jälkeen, että miehen käytös ei ole hyväksyttävää.

”Yhdelläkään miehellä ei ole oikeutta korottaa kättään naista kohtaan. Nyt vasta tajusin sen ja sain rohkeutta lähteä pois”, Murphy kertoo.

”Yksikin kerta on mahdoton hyväksyä. Mutta kun se saadaan tuntumaan hyväksyttävältä, se on pahempaa. Henkinen kidutus ja sinulle sanotaan, että olet vainoharhainen tai epävarma – kukaan mies ei saisi tehdä niin yhdellekään naiselle”, Murphy sanoo videolla ja jatkaa:

”Nyt olen kahden lapsen yksinhuoltaja. Kun lapset kysyvät, missä isä on, ei hän ole enää täällä heitä varten. Elämämme on hajonnut kokonaan palasiksi”, kyynelsilmäinen Murphy sanoo videolla.

Murphy kehottaa videolla samaa kokeneita löytämään itsestään rohkeutta lähteä pois mistään niin haitallisesta kuin väkivalta. Hän itse lähti perheensä ja ystäviensä luo ja suosittelee muita tekemään samoin.

”Jos on naisia, joista tuntuu, etteivät he pääse pois parisuhteesta, he eivät voi lähteä… Jos se ei ole turvallista, teidän täytyy”, Murphy kertoo.

Murphyn entinen kumppani on People-lehden mukaan kertonut irlantilaismedialle, että tönäisi Murphya lyömisen sijaan. Peoplen mukaan Murphyn tilannetta tutkitaan epäiltynä pahoinpitelynä.

Katso alta Murphyn julkaisema video:

 

I thought long and hard before posting this video, this is very difficult for me but I have to do what is RIGHT, if you…

Posted by Emma Murphy on 6. heinäkuuta 2015

 

Lähde: People