Päivitä ihonhoitorutiinisi kesää varten – lue vinkit

Iho kaipaa huolenpitoa myös kesällä, mutta lämpimien kuukausien ajalle kannattaa hienosäätää omia rutiineja.

Kesällä on ihana rentoutua ja ottaa iisisti, mutta se ei tarkoita sitä, että ihonhoidon suhteen saisi ruveta laiskottelemaan. Moni nainen haaveilee virheettömästä, kauniisti auringossa päivettyneestä ihosta, mutta sää vaikuttaa hipiään erilaisin tavoin, minkä takia onkin tärkeä päivittää ihonhoitorutiineja sopimaan vuodenaikaan.

The Independent listasi parhaimpia vinkkejä ihonhoitorutiinin laittamiseksi kesäkuntoon ja suomensimme ne alle.

Suojaus

Kesällä on tärkeä muistaa suojautua auringolta. Jos et pidä siitä, miltä aurinkorasva tuntuu iholla, on ratkaisu käytännössä helppo: etsi sellainen aurinkosuoja, joka ei tunnu aurinkosuojalta. The Independentin mukaan saatavilla on onneksi erilaisia suojakertoimen omaavia tuotteita, jotka tuntuvat kevyeltä iholla ja antavat kunnon suojan. Muista myös suojata huulesi, sillä aurinko voi kuivattaa niitä ja huuletkin voivat palaa auringossa.

Kosteutus

Vaikka lämmön ja kosteuden lisääntyessä saattaisi kuvitella, että kosteusvoiteen voi jättää pois rutiineistaan, mutta The Independentin mukaan on tärkeä käyttää sitä päivittäin myös kesäkuukausina. Viileämpään vuodenaikaan hyvin toiminut täyteläinen kosteusvoide kannattaa kuitenkin vaihtaa kesäksi kevyempään ja voit myös koettaa löytää sellaisen kosteusvoiteen, joka tekee hyvää auringossa paahtuneelle iholle.

Tuplapuhdistus

Ihon puhdistaminen on tärkeää jokaisessa ihonhoitorutiinissa, mutta se on vielä tärkeämpää kesällä, kun iholla on suojakertoimen omaavia tuotteita. Näin aurinkosuojat eivät pääse tukkimaan huokosia. The Independentin mukaan tuplapuhdistus onkin hyvä idea ottaa osaksi omaa rutiinia, jotta lika ja tuotejäämät kasvoilta lähtevät kunnolla pois.

Kuorinta

Kesällä iho altistuu aurinkorasvan, hien, liiallisen öljyn ja meikin kertymille, mikä voi vaikuttaa siihen, miltä iho näyttää. Tässä tapauksessa kuorinta on avainasemassa, mutta The Independentin mukaan on syytä tehdä se erittäin hellävaraisesti ja vain noin kahdesti viikossa, jotta iho ei kärsi.

Rusketus

Koetatpa sitten pitää kiinni loman aikana saadusta rusketuksesta tai vain feikata tervettä hehkua, on itseruskettavan hankkiminen sitä varten oiva tapa.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.