Useat tutkimukset ovat selvittäneet pähkinöiden hyviä puolia ja niiden syömisestä aihetuvia vaikutuksia.

Pähkinöillä tiedetään olevan hyviä terveysvaikutuksia ja niitä on tutkimuksissakin selvinnyt useita. Newserin mukaan useat suuret tutkimukset ovat paljastaneet, että runsaampi pähkinöiden kulutus johti pienempään kuoleman riskiin, erityisesti sydäntaudin tai syövän takia.

Pähkinäallergiat ovat yleisempiä nykyisin, mutta yksi tutkimus osoitti, että naiset voivat vähentää mahdollisuutta, että omalla lapsella olisi pähkinäallergia, jos he syövät pähkinöitä tai maapähkinöitä raskauden aikana. Lasten allergiariskiä voi myös alentaa antamalla heille pähkinöitä syötäväksi.

Pähkinöissä on myös rasvaa. Tutkimukset ovat kuitenkin osoitaaneet, että pähkinöitä syövät ovat yleensä hoikempia kuin he, jotka eivät syö pähkinöitä.

Newserin mukaan jopa he, jotka ottivat pähkinät osaksi ruokavaliotaan, laihtuivat paremmin kuin he, jotka eivät syöneet pähkinöitä. Tämä luultavasti johtuu siitä, että pähkinöissä on paljon proteiinia ja rasvaa, mikä auttaa välttämään napostelua makeisilla.

Kaiken lisäksi brittiläinen tutkimus selvitti aiemmin, että maapähkinöiden tai maapähkinävoin lisääminen aamupalaan piti ihmiset kylläisenä tasaisen verensokerin kera jopa 12 tuntia. Pähkinöissä on myös vitamiineja ja antioksidantteja.

”Kaikki tämä ynnättynä yhteen tekee pähkinöistä ravitsemuksellisen tehopakkauksen”, Jane Brody kirjoitti New York Times -lehdessä julkaistussa artikkelissa pähkinöihin ja niiden terveysvaikutuksiin liittyen.

Lähde: Newser