Pääsiäisen herkutteluhetkistä voi tehdä entistä mielekkäämpiä, kun herkut koristelee hauskalla tavalla.

Nainen.com listasi pääsiäisen ruokailuja ja koristeluja varten muutamia helppoja vinkkejä, joiden avulla saat loihdittua ruoista entistä houkuttelevampia ja sesongin henkeen sopivia. Katso alta toimituksen niksit:

1. Lisää soikeita makeisia leivonnaisten päälle.

Lisää soikeanmallisia nameja vaikkapa kuppikakkujen kuorrutteen päälle, jolloin saat pienen, veikeän lisän muutoin tavanomaisiin leivonnaisiin.

2. Solmi herkkujen ympärille värikkäitä rusetteja.

Suloiset yksityiskohdat tekevät paljon mielikuvan kannalta ja tuovat sopivaa mielenkiintoa asetteluihisi. Pyöräytä esimerkiksi suklaamunien ympärille siro, kaunis rusetti koristamaan.

3. Käytä piparkakkumuotteja apunasi.

Mikäli sinulta löytyy veikeitä muotoja tai hahmoja muoteistasi, hyödynnä näitä. Leikkaa tai leivo vohvelit ja keksit esimerkiksi eläinmuotilla, kuten pupuilla ja tipuilla.

4. Asettele kukkia leivoinnaistesi väleihin tai päälle.

Tarjoile herkut värikkäiden kukkien kanssa. Pääsiäinen on merkki keväästä ja kauniit kukat kuuluvat siihen olennaisesti.

5. Leivo porkkanakakku ja koristele porkkanakoristeilla.

Löydät valmiita porkkanakoristeita hyvin varustelluista leivontapuodeista. Mikäli olet taitava leipuri, tee itse porkkanakoristeet sokerimassasta ja elintarvikeväristä.

6. Koristele lampaaksi.

Lisää (pieniä) vaahtokarkkeja esimerkiksi kuppikakun täydeltä ja lisää mustasta sokerimassasta, salmiakista tai lakritsista kuppikakun päälle kasvot ja korvat. Viimeistele koristelutuubilla karkin päälle valkoiset renkaat silmämuniksi. Lisää palat salmiakkia tai sokerimassaa iiriksiksi. Voilá, sinulla on makea lammas edessäsi!