Lääkäri antoi myös kertoi, missä vaiheessa olisi syytä mennä päänsäryn takia vastaanotolle.

Jokainen tietää, miten tympeää päänsärky voi olla. Yleensä vointia kohennetaan särkylääkkeen avulla ja päivää jatketaan normaalisti eteenpäin, mutta yksi lääkäri on kuitenkin kehottanut ihmisiä olemaan varovaisempia päänsärkyjensä kanssa, sillä useat päänsäryt voivat olla merkki jostain vakavammasta.

The Independentin mukaan perusterveydenhuollon lääkäri Michael Munger on kertonut olleensa järkyttynyt saatuaan tietää kuinka moni hänen potilaistaan vain jättää pääkipunsa huomiotta ja vain hammasta purren kestää kivun. Munger uskoo, että ihmisten pitäisi kiinnittää enemmän huomiota päänsärkyihinsä, koska ne voivat osoittaa henkilön kärsivän erilaisista sairauksista, kuten aivokasvaimesta tai aneurysmasta.

”Sitä ei halua ihmisten ylireagoivan, mutta ei myöskään halua heidän alireagoivan”, Munger sanoi.

The Independentin mukaan kolme yleisintä päänsärkytyyppiä, joita ihmiset kokevat, ovat jännityspäänsärky, niin sanottu sinus headache ja migreeni. Munger kuvailee jännityspäänsäryn alkavan pään takaosasta ja sitten säteilevän ylös ja yli päälaen, kun taas sinus-särky yleensä vaikuttaa kasvoissa silmien alueella ja migreeni usein aiheuttaa kipua tietyssä kohtaa päätä pahoinvoinnin ja näköoireiden lisäksi.

Ihmisten ei kuitenkaan pitäisi olla tietoisia pelkästään pääkipunsa voimakkuudesta, sillä päänsäryn toistuvuus voi olla merkki siitä, että sinun olisi syytä käydä lääkärissä. Munger uskoo, että jos ihmisellä on enemmän kuin kahdesti viikossa päänsärkyä yli kaksi viikkoa, olisi hyvä silloin käydä lääkärissä.

The Independentin mukaan jos uskot sinun pääkipujen olevan aihe lääkärikäynnille, kannattaa ottaa tiettyjä tekijöitä huomioon ennen vastaanotolle menoa, jotta voit antaa lääkärille kaiken mahdollisen tiedon kunnon tutkinnan ja arvioinnin tekemistä varten. Esimerkiksi kirjaamalla ylös milloin päänsärkyä ilmenee voi samalla selvittää, mitkä ovat sen laukaisevat tekijät sinun kohdallasi, mihin voi lukeutua esimerkiksi tietynlainen ruoka, liian väheinen veden juominen, kuukautiset sekä huonosti nukutut yöt.

Jos osaat osoittaa tarkalleen, missä kohtaa kipu tuntuu, auttaa sekoin lääkäriä arvioimaan, minkälaisesta särystä on kyse. Muut oireet, kuten tunnottomuus, pahoinvointi ja muistongelmat voivat olla merkki piilevästä, vakavammasta ongelmasta.

Lähde: The Independent